overloon nieuws

Home » Nieuws » Persoonlijke groei? Lieke weet raad!

Persoonlijke groei? Lieke weet raad!

Gepubliceerd op 12 oktober 2018 om 09:04

OVERLOON | Positieve desintegratie; oftewel afwijken van het maatschappelijk ideaal en streven naar authenticiteit. Daar helpt Lieke van der Vorst (36) uit Overloon mensen bij. Sinds begin van dit jaar heeft ze haar eigen coachingspraktijk 'Lieke Weet Raad'. "Als je écht jezelf kunt zijn, dan ga je heel natuurlijk door het leven en het kost allemaal niet meer zoveel moeite", weet Lieke uit ervaring.

De Overloonse heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug. Na de havo begint zo als zeventienjarige puber bij de marechaussee. "Daar heb ik al geleerd om mentaal heel sterk te zijn", vertelt ze. Na die opleiding gaat Lieke een jaar alleen op reis in Australië. Op zoek naar het avontuur. Als ze terugkomt, start ze de politie-opleiding in Amsterdam. En in 2007 daagt ze zichzelf weer flink uit als ze meedoet met het televisieprogramma Expeditie Robinson. Ze haalt de halve finale. "Ik heb zelf dus altijd wel het avontuur opgezocht."
Lieke werkte een geruime tijd bij de politie als Hoofdkern instructeur. "Daar was ik al veel met coaching bezig. Daar kreeg ik ook de ruimte voor, maar uiteindelijk kon ik niet doorgroeien, omdat er voor de bedoelingen die ik had geen dusdanig functieprofiel bestond. Het systeem hield mij tegen en dat trok ik niet meer. Dat is het moment waarop ik heb besloten om voor mezelf te kiezen."
Als coach werkt ze aan de hand van de theorie van filosoof Dabrowski. "Toen ik daarmee in aanraking kwam, viel alles voor mij op z'n plek. Het was alsof ik mezelf voor het eerst écht leerde kennen. Dat wilde ik anderen ook laten ervaren." Dabrowski werkt met vijf verschillende niveaus. Aan de hand daarvan kunnen mensen de gewenste persoonlijke groei doormaken. "Veel mensen maken keuzes aan de hand van wat van hen verwacht wordt, maar het is helemaal niet erg om af te wijken van het maatschappelijk ideaal. Je wordt juist van meerwaarde wanneer je als persoonlijkheid iets unieks toe te voegen hebt."lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/143265/persoonlijke-groei-lieke-weet-raad-

lees ook Positieve Desintegratie door Lieke van der Vorst op (vrijdag 19 oktober) Locatie: Ontmoetingspunt ‘t Helder, in Overloon op https://www.overloonnieuws.nl/evenementen/267883_positieve-desintegratie-door-lieke-van-der-vorst


«   »