Home » Nieuws » Wandeling in de Overloonse Bossen

Wandeling in de Overloonse Bossen

Gepubliceerd op 4 november 2018 om 10:54

Op zondag 18 november organiseert IVN De Maasvallei een wandeling met gids in de Overloonse Bossen, de Overloonse Duintjes.

De wandeling start vanaf de parkeerplaats van het Schaartven aan de Holthesedijk om 13.30. uur. Het Schaartven is een zandafgraving, het zand is gebruikt voor de aanleg van de A73 met name voor de aanleg van het viaduct tussen Overloon en Vierlingsbeek.

We wandelen richting uitkijktoren (25 m hoog) die word gerenoveerd op dit moment. Bij de toren is een mooi heideveld met struikheide. Ook vinden we er dopheide en de vrij zeldzame Stekelbrem. Dan komen wij langs de stuifduinen en zien wat er toch nog op groeit. Ze ontstonden deels al in de ijstijd door wind en zand.

Onder de hoogspanning ligt een mooie poel die enkele jaren geleden is opgeknapt en uitgebreid. In de poel leven diverse soorten kikkers en amfibieën, het is vooral in het voorjaar een lust voor het oog. Langs de oude vuilstortplaats gaan we langs de andere zijde van het Schaartven terug naar het vertrek punt.

Interesse voor deze wandeling? loop dan met ons mee! Zorg wel voor stevig schoeisel. We vertrekken om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Schaartven aan de Holthesedijk. De kosten zijn niet meer dan een vrijwillige bijdrage voor koffie/Thee. Inlichtingen bij Ben Verheijen, tel. 0478-642577 / 06-11115514 of bij Peter de Wit, tel. 0485- 371790.

meer informatie vind u op bron:https://www.ivn.nl/afdeling/grave/activiteiten/wandeling-in-de-overloonse-bossen

gemeente Boxmeer en TenneT de omvorming van bos naar een heidegebied onder de hoogspanningsverbinding in Overloon van TenneT op de Overloonse Duinen afgerond.Dit project is in nauwe samenwerking met gemeente Boxmeer en TenneT tot stand gekomen.kijk ook de foto's op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2016/heideontwikkeling-en-afwerking-stortplaats-in-overloon


«   »