overloon nieuws

Home » Nieuws » Turngala Brabant met Bram Verhofstad

Turngala Brabant met Bram Verhofstad

Gepubliceerd op 5 november 2018 om 18:59

DEN BOSCH - Bram Verhofstad begon ooit op zijn 7e met turnen in zijn geboortedorp Overloon. Nu is hij 23 jaar en reist Bram de hele wereld over als lid van de kernploeg Tokyo 2020. Zijn hoogtepunt kende hij vorig jaar tijdens het WK in Montreal. Hij werd verrassend vierde op de vloer; zijn favoriete onderdeel. In gesprek met een topsporter met de A-status van het NOC*NSF, die binnenkort ook te bewonderen is tijdens Turngala Brabant bij Maaspoort Sports & Events in Den Bosch.

Als kleine jongen zag zijn vader hem ooit, tijdens het eten, met bestek salto's maken. Hier kreeg hij het idee hem mee te nemen naar een turnvereniging. Al snel groeide de liefde voor deze sport. En niet alleen de liefde groeide, het talent van de turner ontwikkelde zich razendsnel.

Inwoner van Den Bosch
Dankzij dit talent was hij steeds vaker in de stad 's-Hertogenbosch te vinden. Hier groeide hij onder coach Marcel Kleuskens uit tot een van de grootste talenten van de regio. Dit deed hem op zijn 18e definitief naar de Brabantse hoofdstad verhuizen. Vervolgens ging het bijzonder hard. Hij werd door Bram van Bokhoven bij de kernploeg voor Tokyo 2020 gehaald.

Van Bokhoven deed de jonge turner tot nog grotere hoogte stijgen. Dit resulteerde in 2017 in een zeer knappe vierde plaats op het onderdeel vloer. En niet alleen zijn wonderlijke oefeningen verbaasde het Nederlandse publiek. Ook zijn vrolijke karakter en zijn kijk op turnen zijn zeer verfrissend en verrassend.

Trucjes en kunstjes
Zo spreekt Verhofstad vaak niet in moeilijke turntermen, maar heeft hij het over leuke "trucjes" of "kunstjes". Wanneer hij over zijn sport praat vliegt het enthousiasme van je scherm. Je ziet weinig topsporters waarbij het plezier en de passie voor een sport zo duidelijk te zien is.lees meer op bron:https://www.stadsbladdenbosch.nl/nieuws/algemeen/557239/turngala-brabant-met-bram-verhofstad-

Turngala Brabant: zaterdag 10 november 2018

Het Turngala Brabant vindt plaats op zaterdag 10 november 2018. Plaats van handeling is de fraaie locatie van Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch. Er vinden 2 shows plaats: de Middagshow van 14.30 uur tot 17.00 uur uur en de Avondshow van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Het thema van de Middag- en Avondshow is RISE & SHINE. Het wordt een show vol verrassingen. Turn-, gym-, acro- en showliefhebbers komen natuurlijk ruimschoots aan hun trekken. Maar ook de dames van O’G3NE zorgen voor spektakel!

Dus wil je deze getalenteerde en interessante turner van dichtbij in actie zien of zelfs persoonlijk ontmoeten. Kom dan op zaterdag 10 november naar Turngala Brabant bij Maaspoort Sports & Events in Den Bosch. Kijk voor aanvullende info op de website van Turngala Brabant.


«   »