overloon nieuws

Home » Nieuws » Tsjechische volksmuziek in Overloon

Tsjechische volksmuziek in Overloon

Gepubliceerd op 7 november 2018 om 21:38

Zondagmiddag 25 november 2018 zullen blaaskapel Šohajka uit Zuid-Moravië (Tsjechië) en blaaskapel Freunde Echo  een uniek concert verzorgen in gemeenschapshuis de pit, 14 Oktoberplein 2 te Overloon. Freunde Echo start om 13.00 uur en Šohajka om 14.15 uur. Kortom, dit wordt een fantastische middag, die de liefhebber van de originele sound van Zuid-Moravië absoluut niet mag missen. En met Freunde Echo in het voorprogramma wordt het alleen maar mooier! Bent u er klaar voor? Wij in elk geval wel!

Šohajka is opgericht in 1982 en behoort tot de top van de Tsjechische blaaskapellen. De kapel is wereldberoemd geworden dankzij de vertolking van het nummer ‘Hörst du die Glocken von Stella Maria’, waarmee de kapel in 1996 een gouden plaat wist te behalen. De kapel staat onder leiding van de zeer sympathieke kapelmeester Vojtěch Ducháček. Šohajka staat bekend om de uitmuntende zang. Die moet je simpelweg een keer live gehoord hebben. De twee zangeressen zijn Jožina Ducháčková (de vrouw van de kapelmeester) en Renata Jedličková. Kapelmeester Vojtěch Ducháček zingt eveneens en spreekt zeer goed Duits. Tijdens het concert zal hij tevens de aankondiging verzorgen van de diverse nummers. U zult zien en horen dat hij één en al muziek is, een man met gouden hart voor de blaasmuziek.

 

De zaal is open vanaf 12.15 uur. Kaartjes in de voorverkoop kosten 18,50 euro. U kunt online reserveren via de website van Freunde Echo: www.blaaskapel.nl

of via Ruud van Didden, tel. 06 - 3603 8691 (svp ’s avonds bellen) of per mail: rvdidden@planet.nl  Gereserveerde kaartjes ( 18,50 euro ) kunt u contant betalen aan de kassa op 25  november in het gemeenschapshuis. De prijs van een kaartje zonder reservering bedraagt 20 euro.

       Šohajka Sedely mamemka Blaaskapel Šohajka uit Zuid-Moravië


«   »