overloon nieuws

Home » Nieuws » Tweede editie Pleinfeest zeer druk bezocht

Tweede editie Pleinfeest zeer druk bezocht

Gepubliceerd op 14 november 2018 om 19:15

Voor de tweede keer werd in Overloon op de 11e van d’n 11e een Pleinfeest georganiseerd. “Vör de Kerk op ‘t Plein” vond wederom plaats, zoals de naam al doet vermoeden, pal voor de kerk op het 14 Oktoberplein.

Waar de eerste editie vorig jaar een kleine 1000 bezoekers op de been bracht, waren er deze keer ruim 2000 prachtig uitgedoste feestvierders aanwezig bij de feestelijke aftrap van het carnavalsseizoen, wederom georganiseerd door De Huibuuke in samenwerking met de Overloonse Horeca en gemeenschapshuis De Pit.

Nadat een half uur eerder afscheid was genomen van de Prins van afgelopen jaar, Prins Stan I, werd het evenement om exact 11.11u geopend door presentator Barry van Opbergen en burgemeester Karel van Soest.

pleinfeest11-11-2018---56-2.jpg
Daarna begon het dagvullende programma met artiesten als DJ Ricky Corony, De Roojse Hofkapel, Bjorn & Mieke, Hoondervel, Marleen Rutten, Pruuf Mar en vele anderen.

Tussendoor, omstreeks 14.11u, werd het nieuwe Prinsenpaar der Huibuuke gepresenteerd. Prins Frank III (Frank Henckens) zwaait deze Carnaval de scepter over De Huibuuke, bijgestaan door zijn Prinses Angela de Kleijn.

pleinfeest11-11-2018---134-3.jpg
Frank (47) en Angela (46) zijn al sinds jaar en dag bekende gezichten in het Overloonse Carnavals- en uitgaansleven. Geen activiteit laten zij links liggen en meer dan eens dragen zij hun steentje bij aan de organisatie ervan.
Frank stelde Johan Loof voor als zijn persoonlijk adjudant. Daarnaast maakten vrienden Sjoerd Vloet en Jeroen van de Rakt de Raad van Elf compleet.

 

pleinfeest11-11-2018---136-1.jpg

In de vroege avond kwam het feest teneinde en kon de organisatie terugkijken op een meer dan geslaagde dag. Een traditie is geboren: de volgende editie van “Vör de Kerk op ‘t Plein” vindt plaats op maandag 11 november 2019. Kijk voor meer informatie en nieuws op de facebookpagina (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/


«   »