overloon nieuws

Home » Nieuws » De rivaliteit is er in Overloon al vroeg ingeprent

De rivaliteit is er in Overloon al vroeg ingeprent

Gepubliceerd op 30 november 2018 om 15:41

OVERLOON/VIERLINGSBEEK - De derby tussen SSS’18 en Volharding werpt zijn schaduw al vroeg vooruit. Willem Kuenen (20) en Cas Rutten (22) van de voetbalclub uit Overloon over de kraker.

Elke schooldag herinnert ze aan de vijand. Het sportpark van Volharding in Vierlingsbeek is voor Willem Kuenen en Cas Rutten van SSS’18 simpelweg niet te omzeilen op weg naar de HAN, waar ze studeren.Op steenworp afstand van Soetendaal wacht de trein naar Nijmegen. ,,Als ik weet dat Volharding verloren heeft, stap ik met een glimlach in de trein”, bekent Rutten.

Belevenis

De rivaliteit tussen de voetbalclubs is er van jongs af aan ingeprent. Volharding geldt voor de twee talentvolle verdedigers van SSS als de aartsrivaal. ,,In de jeugd hadden we trainers van buitenaf die benadrukten hoe belangrijk deze wedstrijd was, maar dat wisten we zelf al wel. Voor een duel met Volharding hoeft er bij ons niemand over motivatie te praten”, zegt linksback Kuenen (20).

De student logistiek grijpt terug naar het verleden. ,,Als E-pupil heb ik bij Volharding een voorwedstrijd van de derby gespeeld. Dat kan ik me nog goed heugen, we wonnen en mochten daarna met de grote jongens het veld oplopen”, vertelt Kuenen. ,,Als jeugdspeler krijg je de hele belevenis mee”, vult centrale verdediger Rutten (22) aan. ,,We zijn opgegroeid met de derby. Met Bas Joosten en Wout Janssen, onze trainer destijds, die altijd voorop gaan in de strijd. Nu zijn ze teamgenoten.”

Vuurwerk en streaker

Met de sfeeracties (‘die vooral van SSS kwamen’) zet de aanhang de spelers extra op scherp. ,,Zoals de welkomstborden in Overloon, waar met graffiti de naam van de gemeente Vierlingsbeek was doorgekrast”, zegt Kuenen. Rutten lacht en vult aan: ,,Of met de streaker

 

die tijdens  de wedstrijd uit een tank kwam. Vaak stonden we rechts naast de tribune van Volharding met een groep in het geel en zwart. Zongen we liedjes en staken vuurwerk af

.Eén van ons heeft een keer een Volharding-sjaal in de kantine gekocht en die tijdens de wedstrijd naast het veld aangestoken. Toen werden we bekogeld met liters bier.”

Als jeugdspeler moet je gewoon bij de derby zijn, stellen Rutten en Kuenen. ,,Het hele dorp praat erover”, zegt Rutten. ,,Alle verhalen krijg je mee”, haakt Kuenen in. ,,Ik weet nog dat de spelers van SSS een keer als ludieke actie met de trein naar Volharding gingen. Dat wisten ze in Vierlingsbeek ook en daarop hadden ze iemand geregeld die aan de noodrem zou trekken. Alleen stapten onze spelers niet in Venray in, maar in Boxmeer en zaten ze dus in een andere trein. Prachtig, die rivaliteit.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/de-rivaliteit-is-er-in-overloon-al-vroeg-ingeprent~a39f6c93/


«   »