overloon nieuws

Home » Nieuws » Paratrooper Vincent J. Speranza bezoekt Oorlogsmuseum

Paratrooper Vincent J. Speranza bezoekt Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 4 december 2018 om 20:14

In navolging op het evenement  ‘Museum in het donker’, bezoekt de inmiddels bijna 94 jarige Vincent J. Speranza op 11 en 12 december a.s. zelf het museum. Bijna 2000 bezoekers hebben zich de afgelopen weken onder kunnen dompelen in zijn verhaal tijdens de speciale avondopenstellingen. Nu is er de kans om hem in levende lijve te ontmoeten.(foto museum in het donker)

Op beide dagen zal Speranza om 16:00 uur aanwezig zijn in het museumrestaurant voor een signeersessie, een mooie foto of leuke groet. Ook zal hij op deze dagen om 19:00 uur de meest bijzondere van zijn verhalen ten gehore brengen tijdens zijn veteranenvertelling in de aula. Voor bezoekers is er dan de kans om hem vragen te stellen, waarop hij, gezien zijn Italiaanse roots, vast heel bevlogen antwoord zal geven.
Vincents wens
Vincent heeft nog één grote wens, hij wil graag een monument voor zijn eenheid laten bouwen in Bastogne. Voor de veteranenvertelling wordt daarom een kleine bijdrage van € 5,00 gevraagd die direct ten goede komt aan dit monument, de signeersessie is vrij toegankelijk. Boeken en posters zijn te koop in het museumrestaurant.

Tot 19:00 uur is er ook de kans om te genieten van een lekkere daghap in het restaurant. Na de veteranenvertelling wordt er voor de liefhebbers nog nageborreld.

kijk ook de foto's van het Museum in het donker op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2018/museum-in-het-donker


«   »