overloon nieuws

Home » Nieuws » Hond ook in buitengebied aan de riem

Hond ook in buitengebied aan de riem

Gepubliceerd op 15 december 2018 om 09:23

Honden moeten voortaan in delen van het buitengebied van de gemeente Boxmeer aan de riem.Het gaat daarbij  vooral om de bos- en natuurgebieden bij Overloon en het Maasheggengebied.

Boxmeer wil zo niet alleen de natuur beschermen, maar ook het vee dat er loopt, recreanten en weggebruikers.Loslopende honden kunnen veel schade aanrichten, zeggen burgemeester en wethouders die voor het verbod pleiten. De dieren kunnen wild ‘opsporen, verstoren, opjagen en zelfs doden'.

 Hondookinbuitengebiedaanderiem--4.jpg

Dieren op de vlucht voor honden kunnen zo maar voor de fiets of auto van een weggebruiker opduiken. Gevaarlijk dus, loslopende honden.Ook het vee is niet veilig voor honden. De loslopende beesten kunnen achter schapen en runderen aan gaan en dat kan weer stress bij die dieren veroorzaken. Als de hond het vee al niet verwondt of zelfs doodt. En dan is er ook nog de hondenpoep die slachtoffers onder runderen kan maken. Door de parasiet neospora kunnen koeien besmet raken waardoor ze hun vrucht verliezen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de hond wel eerst het vruchtwater van een met neospora besmette koe moet hebben opgelikt of moet hebben gegeten van een nageboorte. Er is meer. Burgemeester en wethouders willen af van ‘gevechten tussen honden onderling’.  Die krijg je nou eenmaal eerder als de dieren loslopen, denken ze. Honden die niet aan de riem zitten, kunnen ook lastig zijn voor wandelaars of joggers. Kortom: aan de lijn ermee.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/hond-ook-in-buitengebied-van-boxmeer-aan-de-riem~a07fd98e/


«   »