overloon nieuws

Home » Nieuws » 12 jaar cel voor man die overval pleegde op Landalpark

12 jaar cel voor man die overval pleegde op Landalpark

Gepubliceerd op 13 februari 2019 om 16:10

Issam T., de 29-jarige man die een gewapende overval pleegde op een vakantiepark van Landal in Overloon, krijgt ook in hoger beroep een gevangenisstraf van twaalf jaar.

Vorig jaar februari werd T. door de rechtbank in Den Bosch al veroordeeld tot 12 jaar cel. Hij pleegde naast de overval in Overloon, ook overvallen in Someren en het Zuid-Limburgse Geleen.

In januari 2017 kwamen twee mannen met een Kalasjnikov het vakantiepark aan de Raaijweg binnen. Ze duwden de mensen bij de receptie op de grond, bedreigde hen met het vuurwapen en gingen er met een geldbedrag vandoor.lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2935515/12-jaar-cel-voor-man-die-overval-pleegde-met-Kalasjnikov-op-Landalpark-Overloon

Hoger beroep
Veroordeling tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren met aftrek van voorarrest ter zake een gewapende overval op een supermarkt en een vakantiepark en een poging daartoe op een winkel, telkens in vereniging met een ander gepleegd. Verdachte heeft zich tevens schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit, waaronder een revolver op zijn cel in de PI. Deze feiten zijn gepleegd terwijl verdachte in detentiefasering zat in verband met een andere straf en een enkelband droeg. (Gedeeltelijke) toewijzing van de vorderingen van 12 benadeelde partijen

12 jaar cel voor man die overval pleegde op Landalpark
PDF – 216.9 KB 148 downloads

In de uitzending van Bureau Brabant Gewapende overval op vakantiepark DeVers

Someren/ Overloon: Politie zoekt nog gewelddadige overvaller
Op zaterdag 14 januari 2017 wordt een filiaal van het Kruidvat in Someren overvallen. Nog geen week later, op vrijdag 20 januari 2017 wordt er een overval gepleegd op een vakantiepark in Overloon. Een van de twee daders van deze overvallen zit al vast. De politie is nog op zoek naar de andere dader. Ze sluit niet uit dat er bij beide overvallen sprake is van een verschillende samenstelling van daders. In deze uitzending bewakingsbeelden van beide overvallen.

Bureau Brabant is het regionale opsporingsprogramma van de eenheden Oost-Brabant en Zeeland West Brabant. Deze productie is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, Omroep Brabant en Van E-media. Iedere maandagavond wordt het programma uitgezonden op Omroep Brabant vanaf 18.15 uur. Vervolgens wordt het ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

Heb je informatie over een zaak en wil je deze delen? Bel dan met onze collega's van de Opsporingstiplijn 0800-6070 of liever je naam niet noemen? Tip dan anoniem via 0800-7000. Help ons mee deze zaken op te 
Help mee om deze daders op te sporen.bron:www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2017/februari/16/09-aankondiging-bureau-brabant-20-februari-2017

Tweede verdachte opgepakt voor overval op vakantiepark

OVERLOON - De politie heeft nog een tweede verdachte opgepakt voor drie recente overvallen, waaronder die op vakantiepark De Vers in Overloon. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Lelystad.Eerder werd een 28-jarige gedetineerde opgepakt voor dezelfde delicten. Hij is aangehouden in de gevangenis in Ter Peel, waar hij een celstraf uitzit van 15 jaar voor zijn betrokkenheid bij de kofferbakmoord in Heerlen.lees meer op bron:www.gelderlander.nl/boxmeer/tweede-verdachte-opgepakt-voor-overval-op-vakantiepark-overloon

'Onbegrijpelijk dat hij met proefverlof mocht', onrust na onthullingen over beruchte overvaller

OVERLOON - Verbijstering en ongeloof bij de inwoners van Overloon. De overval begin dit jaar op vakantiepark Landal De Vers blijkt te zijn gepleegd door een beruchte crimineel die met weekendverlof was. Ook in Someren, waar de man een Kruidvat overviel, is dit het gesprek van de dag. De overvaller zou de dader van de zogeheten Hoensbroekse kofferbakmoord in 2008 zijn.

De 28-jarige man, Issam T, werd in 2008 tot vijftien jaar cel veroordeeld voor moord. Sinds 2016 verblijft hij in de half open strafinrichting van gevangenis Ter Peel in Evertsoort. Tijdens een aantal weekendverloven sloeg de beruchte crimineel toe met gewapende overvallen.

Nergens meer veilig
"Je bent nergens meer veilig", zegt een vrouw uit Overloon. Zij vindt het onbegrijpelijk dat de crimineel met weekendverlof mocht. Dat er ook nog zware wapens en munitie in zijn cel zijn gevonden vindt zij helemaal te gek voor woorden!

De meeste mensen in Overloon reageren verbijsterd op het nieuws: "Dit moet gewoon niet kunnen", zegt een man hoofdschuddend. Een vrouw die op het vakantiepark werkt als schoonmaakster herinnert zich de impact van de gewapende overval: "Mensen moesten wegduiken bij de receptie." lees meer op bron:en een luistert naar een geluidsopnames  van Omroep Brabant op www.omroepbrabant.nl/?news/261210302/Onbegrijpelijk+dat+hij+met+proefverlof+mocht,+onrust+na+onthullingen+over+beruchte+overvaller.

Verdachte aangehouden in onderzoek naar drie gewapende overvallen waaronder in overloon

De politie heeft 3 februari een 28-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van drie gewapende overvallen in Geleen, Someren en Overloon en het bezit van vuurwapens. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de verdachte afgelopen maandag met veertien dagen verlengd.
 

Hij is afgelopen vrijdag in de gevangenis in ter Peel aangehouden waar hij een gevangenisstraf van vijftien jaar uit zit omdat hij in 2008 is veroordeeld voor het plegen van een levensdelict. Bij de doorzoeking van zijn cel is door de politie een vuurwapen en munitie aangetroffen. In de auto van de verdachte werd een Kalasjnikov gevonden.

Overvallen

De drie overvallen vonden plaatsen tussen 25 december en 20 januari. Bij de overval in Geleen drongen twee mannen op 1e Kerstdag een supermarkt binnen. Zij bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. De tweede overval waarvan de man verdacht wordt vond plaats in Someren. Daar werd op zaterdagavond 14 januari een Kruidvatfiliaal overvallen door twee mannen. Hierbij werd gedreigd met een vuurwapen. Een kleine week later werd op vrijdagavond 20 januari een vakantiepark in Overloon op een gewelddadige manier overvallen. Twee mannen kwamen de receptie binnen, duwden de aanwezigen op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Een omstander kreeg een klap en raakte lichtgewond.

Detentiefasering

Omdat de verdachte al een gedeelte van zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten was hij begonnen aan zijn detentiefasering. Hierbij worden aan een veroordeelde geleidelijk meer vrijheden toegekend tot op het moment van de invrijheidstelling. De verdachte was sinds oktober 2016 overgeplaatst naar een halfopen inrichting en mocht in het weekend met een enkelband om op verlof. De drie gewapende overvallen zijn gepleegd op het moment dat hij op weekendverlof was.

Het onderzoek naar de gewapende overvallen is in volle gang. Meer aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten. De al aangehouden verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Naast het strafrechtelijk onderzoek is door de Dienst Justitiële Inrichtingen ook een intern onderzoek gestart.bron tekst Openbaar Ministerie www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@97917/verdachte/

 

 

Man met wapens in cel is dader kofferbakmoord

Gewapende overval
Issam T.  zou de eerste gewapende overval in een reeks van drie hebben gepleegd op Eerste Kerstdag 2016. Hij sloeg toen met een medeverdachte zijn slag in supermarkt  Jan Linders in Geleen. In januari waren in Someren en in Overloon een Kruidvatzaak en een vakantiepark het doelwit van criminelen.

Volgens justitie was T. een van de daders. Omdat zijn detentie ten einde liep - in  2018 zou hij twee derde van de straf hebben uitgezeten - zat T. sinds oktober 2016 in de halfopen inrichting van Ter Peel. In het weekeinde mocht hij met verlof. Hij moest dan wel een enkelband dragen. Bij terugkeer in de inrichting hoefde hij niet door de detectie en werd hij ook niet gefouilleerd.lees meer op bron:www.limburger.nl/cnt/dmf20170208_00035974/man-met-wapens-in-cel-is-dader-kofferbakmoord

 

Slachtoffer overval vakantiepark dacht aan grap

OVERLOON - Een 27-jarige Apeldoorner die vrijdagavond een klap kreeg van een overvaller op Landal-vakantiepark De Vers in Overloon, dacht eerst dat de overval een grap was.Voordat hij het door had, kreeg hij een tik met een wapen op zijn kin. De Apeldoorner was die middag met negen familieleden gearriveerd voor een gezellig weekeinde op het vakantiepark. Toen ze klaar waren met avondeten in het restaurant, om 19.50 uur, wilde hij nog even wat vragen bij de receptie. Hier was net een overval gaan.

Vossenjacht
„Op het moment dat we naar binnen liepen, riepen de twee overvallers dat we allemaal op de grond moesten gaan liggen. Iedereen deed dat, maar ik dacht eerlijk gezegd aan jongens die bezig waren met een vossenjacht of zoiets. Ze zagen er niet gevaarlijk uit. Ik kon ze niet helemaal serieus nemen." Dat veranderde toen hij de klap kreeg die een dag later nog een fikse bloeduitstorting op zijn kin achterlaat. „De overval was eigenlijk al klaar, de jongens wilden net vluchten", zegt de Apeldoorner die anoniem wil blijven.

Daders nog spoorloos
De politie rukte groot uit, liet via burgernet een alarm uitgaan en heeft met een politiehelikopter nog drie kwartier gespeurd naar de daders.lees meer op bron:www.gelderlander.nl/boxmeer/slachtoffer-overval-vakantiepark-dacht-aan-grap

Uit Duitsland gestolen auto uitgebrand in Den Bosch

DEN BOSCH - In Den Bosch is vrijdagavond aan De Kabouters een auto helemaal uitgebrand. De politie vermoedt dat het voertuig gestolen is en wellicht is gebruikt bij een overval eerder op de avond in Overloon.maar die link blijkt er niet te zijn.

k-25.jpg

Foto: Bernt van Dongen/FPMB

Toen de brandweer aankwam stond de auto volledig in de hens. De brand was snel onder controle maar de brandweer kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

De auto had geen kentekenplaten. Maar via het chassisnummer kon de politie de gegevens achterhalen. Volgens de politie zou de auto gestolen zijn in Duitsland. Of de auto ook daadwerkelijk is gebruikt bij de overval in Overloon, is niet met zekerheid te zeggen.maar die link blijkt er niet te zijn.lees meer op bron: www.omroepbrabant.nl/Uit+Duitsland+gestolen+auto+uitgebrand+in+Den+Bosch

Getuigen gezocht na overval vakantiepark

Laatste update:21-01-2017 | 10:39

Overloon - De politie is op zoek naar getuigen van een overal die vrijdagavond werd gepleegd op de receptie van een vakantiepark aan de Raaijweg. Een omstander kreeg een klap en raakte lichtgewond.

Even voor 20.00 uur kwamen twee daders de receptie binnen, duwden aanwezigen op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Het tweetal liep vervolgens met een onbekend geldbedrag het gebouw uit en vluchtte een bosperceel in. Onder andere met hulp van een speurhond en een politiehelikopter werd naar de verdachten gezocht, maar ze werden niet aangetroffen.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met de recherche op het nummer 0900-8844. Anoniem kan ook: op 0800-7000.bron:www.politie.nl/nieuws

Gewonde bij gewapende overval op recreatiepark Landal in Overloon

Overloon 20-01-2017 Twee mannen hebben vrijdagavond even voor 20.00 uur een gewapende overval gepleegd op de receptie van vakantiepark De Vers in Overloon. Op dat moment waren drie medewerkers en tien gasten aanwezig. Een van de gasten, een man, raakte lichtgewond door een tik in het gezicht van een overvaller. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.De overvallers bevolen de tien gasten op de grond gaan liggen, maar een van de gasten deed dit volgens de overvallers niet snel genoeg. Hij kreeg hierop een tik in het gezicht.

Een politiehelikopter heeft een tijd boven het park met ruim 200 bungalows gehangen en gezocht naar de de daders. Een uur na de overval waren die nog niet gepakt. Er wordt momenteel technisch onderzoek in het park verricht.

Volgens de politie hadden de mannen mogelijk een vuurwapen, maar is er niet geschoten. Het is onduidelijk of de mannen iets buit hebben gemaakt.

Op het tijdstip van de overval was het nabijgelegen restaurant volop in gebruik. Gasten hebben volgens een medewerker van het restaurant niets van de overval gemerkt.

.lees meer op bron:www.gelderlander.nl/boxmeer/gewonde-bij-gewapende-overval-op-recreatiepark-landal-in-overloon

Burgernet Nederland @BurgernetNL 
BOXMEER, VENRAY - Overloon, Raaijweg.Gewapende verval op recr.park.Twee donker getinte mannen, in zwgekleed. Weg i...https://is.gd/lOjkih
Politie Den Bosch eoGeverifieerd account @PolitieOBN 
 Politieheli ingezet bij zoektocht naar daders overval Overloon. Zijn nog voortvluchtig. Er wordt technisch onderzoek verricht op het park.
Burgernet Nederland @BurgernetNL 
BOXMEER, VENRAY - Overloon, Raaijweg. Daders van de overval niet aangehouden. Politie zoekt verder. Tips 0900-884...https://is.gd/lOjkih 
 

GewapendeovervaloprecreatieparkLandalDeVersinOverloon20-01-20161.jpg

GewapendeovervaloprecreatieparkLandalDeVersinOverloon20-01-20162.jpg

GewapendeovervaloprecreatieparkLandalDeVersinOverloon20-01-20163.jpg

GewapendeovervaloprecreatieparkLandalDeVersinOverloon20-01-20164-1.jpg

GewapendeovervaloprecreatieparkLandalDeVersinOverloon20-01-20165.jpg


«   »