Ook Berghem Sport een maatje te klein voor SSS’18

Gepubliceerd op 18 februari 2019 om 13:01

De laatste nederlaag van SSS’18 dateert inmiddels van 20 oktober 2018, maar na die fikse nederlaag tegen Vianen Vooruit grossiert het team van Ruud Vermeer in overwinningen afgewisseld met enkele gelijkspelen. Ook Berghem Sport moest tegen het hecht spelende team van de geelzwarten het onderspit delven, al bood het bij vlagen goede tegenstand.

SSS’18 leek na 15 minuten al op rozen te zitten, immers door een makkelijk gegeven penalty in de 9e minuut en een goed uitgespeelde aanval in de 12e minuut zette respectievelijk Bas Joosten en Ken Wijenberg al snel 2-0 op het scorebord. Berghem Sport stond erbij en keek erna, maar werden notabene door SSS’18 weer in het zadel geholpen door een ongelukkige eigen doelpunt van de Overloons back, Willem Kuenen. Berghem Sport herstelde zich en wist de Overloners met soms fysiek spel terug te dringen. In de 22e minuut was de spits van Berghem Sport, Donny van Herpen trefzeker en stond de 2-2 al op het scorebord.  Beide teams zochten veelvuldig de aanval en daarmee was de wedstrijd een genot voor de neutrale toeschouwer. Het was in de 37e minuut Stef van de Broek die Berghem Sport op een voorsprong zette, maar die voorsprong kon echter maar kort gekoesterd worden. Namens SSS’18 zette de boomlange Koen Voesten kort voor rust orde op zaken, uit een corner wist hij met een geplaatste kopbal de 3-3 aan te tekenen. De rust deed vooral de soms onnavolgbare spits van Overloon, Koen Verlinden veel goed. Het was namelijk Verlinden die een technische sterke balbehandeling op de rand van de 16 afrondde met een onhoudbaar schot en de geelzwarten daarmee wederom op voorsprong zette (4-3).  Verlinden bleef een plaaggeest voor de Berghemse verdedigers die ondanks soms hard spel geen vat kregen op de blonde Overloner. In de 71e minuut werd het pleit voor Berghem beslecht, wederom was het Verlinden die tussen een kluwen van verdedigers de bal listig vrij speelde en zijn aanvalsmaat Bas Joosten kon bereiken. Joosten bleef oog in oog met de Berghemse goalie koel en rondde de kans bekwaam af. Berghem Sport probeerde met een dubbele wissel halverwege de tweede helft het tij nog te keren en perste er nog een offensief uit, dat leverde kort achter elkaar nog vier corners op en een pegel op de paal afgevuurd door de vaak geïsoleerd staande spits Van Herpen.  In de blessuretijd wist de sterk spelend routinier Joosten met een zuivere voorzet Frank Hendriks te bereiken en hij zette met een makkelijke intikker de eindstand 6-3 op het scorebord. SSS18 staat na deze overwinning fier bovenaan en kan inmiddels de tweede periode op haar konto schrijven.:https://www.sss18.nl