overloon nieuws

Home » Nieuws » CDA Boxmeer wil meldpunt over gestolen fietsen bij asielzoekerscentrum

CDA Boxmeer wil meldpunt over gestolen fietsen bij asielzoekerscentrum

Gepubliceerd op 11 maart 2019 om 18:50

Er moet een meldpunt komen waarin inwoners van Overloon terechtkunnen als zij een van hen gestolen fiets zelf teruggehaald hebben uit de fietsenstalling op het asielzoekerscentrum in Overloon. 

Met de cijfers in de hand kan dan inzichtelijk worden gemaakt hoe groot het probleem is. Het is een idee van het CDA in de gemeente Boxmeer.De partij signaleert een toename van gestolen fietsen in Overloon ‘vanaf openbare plaatsen, maar ook bij inwoners gewoon van achter het huis'. Volgens het CDA worden wekelijks fietsen teruggevonden met name tussen de Rondweg in Overloon en Stevensbeek. In de buurt van het asielzoekerscentrum dus. De beschuldigende vinger wijst niet alleen indirect naar de asielzoekers. 'Met enige regelmaat worden ontvreemde fietsen door eigenaren teruggehaald bij het asielzoekerscentrum'.

Het CDA maakt zich 'ernstige zorgen'. Want ook op Facebook en in buurtpreventie-apps komen de klachten over de fietsendiefstallen in toenemende mate voor. Als het aan de partij ligt wordt nauwkeurig bijgehouden om hoeveel gestolen fietsen het gaat.

Politie

Robert Ploeg van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is van het probleem op de hoogte. De politie wordt volgens hem met enige regelmaat door het COA uitgenodigd om de fietsenstalling bij het asielzoekerscentrum in Overloon te inspecteren. ,,Fietsen die niet van onze bewoners zijn, worden daar dan tussenuit gehaald", zegt Ploeg.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/cda-boxmeer-wil-meldpunt-over-gestolen-fietsen-bij-asielzoekerscentrum-overloon~a777bc84/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.