overloon nieuws

Home » Nieuws » Bram Verhofstad geselecteerd turnploeg aan op EK in Polen

Bram Verhofstad geselecteerd turnploeg aan op EK in Polen

Gepubliceerd op 13 maart 2019 om 19:41

Bondscoach Bram van Bokhoven reist begin april met zes turners af naar het Poolse Szczecin waar de Europese kampioenschappen worden gehouden. Onder het zestal bevindt zich ook Bram Verhofstad

Epke Zonderland voert volgende maand de Nederlandse turnploeg aan bij de EK in het Poolse Szczecin. Bart Deurloo en Frank Rijken ontbreken in de zeskoppige mannenselectie.

Deurloo en Rijken kiezen voor een andere voorbereiding richting de WK van oktober in Stuttgart. Bondscoach Bram van Bokhoven heeft woensdag behalve Zonderland ook Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Louwije, Casimir Schmidt en Bram Verhofstad geselecteerd.

In vergelijking met het WK van eind vorig jaar in Doha keert Verhofstad (24) terug in de selectie. Voor de 22-jarige Jacobs wordt het zijn eerste grote internationale kampioenschap.

De 32-jarige Zonderland heeft twee gouden, twee zilveren en twee bronzen EK-medailles op zijn erelijst staan. De rekstokspecialist vierde het grootste succes in zijn carrière in 2012, toen hij olympisch goud won in Londen.

Nederlandse turnploeg


«   »