overloon nieuws

Home » Nieuws » SSS’18 handhaaft zich ten koste van het Schaikse DAW

SSS’18 handhaaft zich ten koste van het Schaikse DAW

Gepubliceerd op 31 maart 2019 om 21:52

Zou SSS’18 de nederlaag tegen Heeswijk weer hebben kunnen verwerken en de volgende overwinning weer aan haar rijtje hebben kunnen toevoegen? De weersomstandigheden waren uitstekend, het elftal was weer behoorlijk compleet en dus waren de omstandigheden uitstekend!

De wedstrijd begon goed en al in de 19e minuut scoorde Koen Verlinden uitstekend alleen….hij liep in buitenspelpositie en het doelpunt werd dus afgekeurd! Maar de wil om een goed resultaat neer te zetten was duidelijk aanwezig! Het was een gelijk opgaande wedstrijd en het was mooi om ernaar te kijken. Jammer was het dat Wout Janssen reeds in de 24eminuut vervangen moest worden door Hendrik Verstraaten. De achterhoede stond prima en Hendrik moest op het middenveld zijn kunsten tonen. Hij deed dat niet slecht maar zijn onervarenheid deed hem in de loop van de wedstrijd de das om. In het begin schopte hij de bal te opvallend verder weg waardoor hij een gele prent voorgeschoteld kreeg en toen hij ver in de tweede helft dit weer onnodig deed, kreeg hij zijn tweede gele prent en dus rood. Jammer, onnodig!! De wedstrijd ging goed op en neer en in de 35e minuut kwam Bas Joosten vrij voor de keeper, maar Rick van Aalst was er als de kippen bij en voorkwam erger! Twee minuten later moest Thomas Massop handelend optreden en kon hij voor SSS’18 erger voorkomen. De wedstrijd was boeiend om te zien. Schaik startte voortvarend in de tweede helft en SSS’18 moest alle zeilen bijzetten. Toch wist het zich onder die druk uit te werken en in de 62e minuut schudde Koen Verlinden de tegenstander van zich af en schoot dwars over het veld op rechts Bas Joosten aan, die zag dat de keeper twijfelde en hij schoot onberispelijk raak:0-1. Zes minuten later was het weer raak. Koen Voesten schreeuwde om de bal en weer zag Koen Verlinden Koen vrijstaan. Hij speelde hem aan en Koen Voesten liep op de tegemoetkomende keeper aan en scoorde de bal in het doel door de bal onder de keeper door te spelen:0-2

Terwijl een DAW speler vervangen werd kreeg Koen Voesten de bal schitterend mee op zijn hoofd, maar zijn kopbal ging door zijn eigen snelheid over het doel. Er werd nog gewisseld. In de 78e minuut werd Bas Joosten vervangen door Burak Tastan en in de 80e minuut maakte de schitterend spelende Roy Franssen plaats voor Ken Wijenberg, die plotseling in een vrije positie kwam maar hij moest blijkbaar nog wennen, want zijn schot mislukte. Het werd op het einde nog spannend. Vlak voor tijd kreeg DAW een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Veel DAW aanhangers waren van mening dat dit een strafschop had moeten zijn. De vrije trap, die volgde spatte uiteen op de lat. En vlak daarna moest Hendrik Verstraaten met zijn tweede gele kaart van het veld af. DAW probeerde nog van alles maar SSS’18 hield goed stand en de overwinning was een feit geworden. Donderdagavond volgt de uitwedstrijd tegen Sparta ’18 uit Sevenum en a.s.zondag de thuiswedstrijd tegen hetzelfde DAW uit Schaik.


«   »