overloon nieuws

Home » Nieuws » Trio-expositie in Ontmoetingspunt ’t Helder

Trio-expositie in Ontmoetingspunt ’t Helder

Gepubliceerd op 9 april 2019 om 19:08

Tijdens het weekend van 27 en 28 april is in t Helder een bijzondere expositie te zien. Drie regionale kunstenaars zullen hun werken tentoonstellen.

Jozine Pepers (Sint Anthonis) zette een aantal jaren geleden haar eerste stappen in de tekenkunst. Ondertussen zijn er heel wat tekeningen van haar hand gekomen en een aantal hiervan is gekozen voor deze expositie.Kenmerk van haar tekeningen is dat ze echt binnenkomen en heel natuurgetrouw zijn. “Houtskool is heerlijk om mee te werken en het is tevens een natuurlijk en erg oorspronkelijk product”, volgens Jozine . Ze kan er ook heel goed haar gevoel in kwijt. Ze werkt graag zeer gedetailleerd, maar gebruikt ook vaak haar vingers.Wat met potlood niet kan, kan over het algemeen wel met houtskool. Naast vrij werk maakt Jozine ook werk in opdracht (www.jozine.nl).

streepjes_DSC0052Jozine-2.jpg

Adriaan van Rossen (Overloon) werkt als beeldhouwer in steen, hout, maar ook wel in brons. Een beeldhouwer onderscheidt zich van andere kunstenaars door een ruimtelijke werkwijze en vormgeving. Het eindresultaat is daarom altijd een driedimensionaal kunstwerk. Zijn werken zijn veelal geometrisch en non-figuratief. Verder maakt hij bijzondere, maar veelal piepkleine kunst. Hij maakt sculptuurtjes van de punten van timmermanspotloden. Uniek in Nederland. Een viool, zeilbootje en olifantje zijn een paar voorbeelden van zijn maaksels en altijd, vanwege de kwetsbaarheid, te bewonderen onder een reageerbuisje. Minikunst dus (www.artisculp.nl) .

Catnr98vioolI-1.jpg

Gijs van Lanen (Overloon) is de derde kunstenaar van dit trio. Gijs maakt net als Adriaan driedimensionaal werk. Ook hij heeft verschillende werkwijzen. Bij de meeste van zijn werken maakt hij gebruik van de vormen die al in het hout zitten verscholen, dit is het werk wat bestaat uit wortelhout. Het hout wordt bewerkt en tenslotte zo nodig aangevuld met metalen objecten, verzorgd door kunstsmid Juul Baltussen. Een tweede richting is, laten we zeggen, het meer gladde werk. Het schuurwerk neemt hier een belangrijkere plaats in. De laatste tijd houdt Gijs zich ook bezig met het bewerken van oude meubels. Ook hier wordt materiaal als het ware weer opnieuw gebruikt en krijgt een nieuwe uitstraling. Een tafel, stoel en een krukje zullen op deze expositie als voorbeeld hiervan daarom aanwezig zijn (www.gijsvanlanen.nl).

IMG_20180623_140621GijsvanLanen.jpg

U bent van harte welkom op deze trio-expositie op zaterdag 27 april en zondag 28 april van 11.00 18.00 uur. De entree is gratis. De kunstenaars zullen tijdens de openingstijden aanwezig zijn op de locatie.

Ontmoetingspunt t Helder is gelegen aan de Helderseweg 31 in Overloon (www.helder-overloon.com).


«   »