SSS’18 scoort er lustig op los

Gepubliceerd op 15 april 2019 om 19:10

Voor zowel Helvoirt als SSS’18 was dit, met het einde van de competitie in zicht, een beladen duel. SSS’18 hoopte na twee gelijkspelen weer eens de volle winst te pakken en daarmee de koppositie in de 2e klasse te consolideren.

Voor Helvoirt, die zo voortvarend van start wasgegaan in het begin van de competitie, was dit de laatste kans om aan te haken en te blijven strijden om het zo felbegeerde kampioenschap.De wedstrijd was vanaf het beginsignaal een lust voor het oog voor het publiek, zowel Helvoirt als SSS’18 staken hun aanvallende aspiraties niet onder stoelen of banken. In de aanvangsfase was het betere veldspel voor Helvoirt, maar dat leverde slechts sporadisch watkansen op. Met name op het middenveld was Helvoirt sterk maar de aanvallen stagneerde vaak op de rand van de 16 meter, daar waar de sterke Overloonse centrale verdedigers goed overeind bleven. Gevaarlijk waren de geelzwarten in de omschakeling en dat resulteerde in de 13e minuut in een fraai doelpunt van Koen Verlinden op aangeven van de frequent opkomende verdediger Stan Venhuizen.  Helvoirt was daar niet van onder de indruk en bleef voetballend de betere ploeg, de druk werd zelfs wat opgevoerd en dat leverde een aantal hectische taferelen op voor het doel van de uitstekend keepende Thomas Massop. Het aanvallende spel van de Helvoirtenaren, zorgde er echter ook voor dat SSS’18 frequent gevaarlijk kon worden via de gelouterde spitsen Verlinden en Joosten. In de 36e minuut pikte Koen Verlinden uit een ingooi de bal op en speelde hij zich behendig vrij voor de keeper, de topscorer van SSS’18 bleef koel en tekende met een beheerste schuiver de 0-2 aan. Met een enigszins gelukkige voorsprong ging SSS’18 de rust in. Na de rust kantelde het spelbeeld, Helvoirt bleef de aanval zoeken maar de Overloners kregen meer grip op de wedstrijd en werden alsmaar gevaarlijker.In de 52e minuut leverde dat de derde treffer op. De zeer verdienstelijk spelende Stan Venhuizen wist op listig aangeven van Koen Verlinden de bal vrij voor de keeper beheerst in de touwen te schuiven. Helvoirt antwoorde bijna direct, een indraaiende corner werd door de goalie van SSS’18 verkeerd ingeschat en de 1-3 gaf de thuisclub zowaar weer wat moed. SSS’18 had echter de greep goed op het spel en liet de Blauw-witte een aantal malen flink in het mes lopen. De ruimte die het opportunistisch spelende Helvoirt weg bleef geven, waren een kolfje naar de hand voor Koen Verlinden en Bas Joosten en zij zette in de 59e en 63eminuut respectievelijk de 1-4 en 1-5 op het bord. De wedstrijd was daarmee al binnen 20 minuten na rust gespeeld. Helvoirt bleef voetballen en de aanval zoeken maar de geelzwarten kwamen geen moment meer in gevaar en voetbalde routinematig de wedstrijd uit. Alhoewel Verlinden zijn hattrick nog wel met een vierde treffer wilde vieren, bleef het bij de 1-5.  SSS’18 kan zich nu met vertrouwen opmaken voor de derby aanstaande zaterdag in Overloon tegen Volharding en heeft het heft voor het kampioenschap volledig in eigen hand.