overloon nieuws

Home » Nieuws » Kinderen denken tijdens congres mee over hun toekomst

Kinderen denken tijdens congres mee over hun toekomst

Gepubliceerd op 16 april 2019 om 16:29

De gemeente Boxmeer en Stichting Doejemee slaan de handen ineen om kinderen als gelijkwaardige partner mee te laten denken over onze gezamenlijke toekomst.

Op 3 april was het zover, het eerste Kidscongres van de regio bij Oorlogsmuseum Overloon. Bijna 100 kinderen waren aanwezig om hun oplossingen op volwassen vraagstukken te presenteren. Zo dachten de kinderen na over armoedebestrijding, milieu, het Maasheggengebied, leegstand van winkelpanden en normen en waarden op straat. Bepaald geen kinderachtige vraagstukken dus. De gemeente Boxmeer, ondernemersvereniging OVRV en Sociom hadden deze vraagstukken aangedragen. In de maanden voorafgaand aan het Kidscongres gingen medewerkers van St. Doejemee op bijna alle scholen in de gemeente Boxmeer met de kinderen aan de slag om 'verrassende en inspirerende' oplossingen te bedenken voor de ingebrachte vraagstukken.

"Kinderen denken anders en laten zich niet stoppen door dingen die onmogelijk lijken. Ze zijn onbevooroordeeld , durven vragen te stellen die volwassenen niet durven te stellen en hebben gedachten die bij volwassenen niet opkomen. Daardoor komen we geïnspireerd door de verfrissende ideeën van kinderen tot oplossingen om de organisaties en onze samenleving verder te helpen", aldus Ellen Smits.lees meer op bron:https://www.boxmeersweekblad.nl/nieuws/algemeen/696470/kinderen-denken-tijdens-congres-mee-over-hun-toekomst-


«   »