overloon nieuws

Home » Nieuws » Overloon vraagt om actie tegen ‘foute vluchtelingen’

Overloon vraagt om actie tegen ‘foute vluchtelingen’

Gepubliceerd op 4 mei 2019 om 07:30

OVERLOON - Inwoners van Overloon zijn de inbraken, insluipingen in woningen en mannen die zich verdacht ophouden bij hun huizen meer dan zat. In een brief aan de gemeente Boxmeer, getekend door 44 inwoners,  dringen ze aan op actie. Volgens hen gaat het om bewoners van het asielzoekerscentrum in het dorp. 

04-05-19 Volgens de briefschrijvers, die wonen aan de Rondweg, Heikantweg en Heikant, is het de afgelopen maanden en vooral de laatste twee weken raak. Verdachte mensen in hun tuinen, inbraken in woningen, schuren en kantines, inbraken in auto's. En ‘personen die al dan niet met een zaklamp door ramen van woningen kijken’. 

Het gaat in hun ogen ook om een specifieke groep: asielzoekers uit veilige landen die al eerder voor problemen zorgden in het dorp. Eind vorig jaar was er bij het asielzoekerscentrum nog een flinke vechtpartij - en niet voor het eerst - waarbij vooral mannen van Noord-Afrikaanse komaf waren betrokken die geen kans maken op een verblijfsstatus omdat ze in hun thuisland geen gevaar lopen. 

Ze moeten terug, maar door stroperige asielprocedures gaat daar vaak lange tijd overheen. Als het thuisland al wil meewerken. Een landelijk probleem, constateerde burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer toen en nu. 

Instanties hebben een gevoel van machteloosheid

Of er een oplossing komt, is de vraag. Dat is de vrees van de Overloners. Want er zijn dan wel onlangs mensen aangehouden, die stonden ook snel weer op straat. De inwoners stellen dat er bij de instanties ‘een gevoel van machteloosheid’ bestaat. Inwoners moeten er maar aan wennen, is hun vrees. Ze hebben tijdens een bijeenkomst van politie en gemeente al het advies gekregen camera's aan te schaffen, een hond te nemen, een hek te plaatsen en verdachte situaties meteen te melden via 112. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/overloon-vraagt-om-actie-tegen-foute-vluchtelingen~a2b794b2/


«   »