overloon nieuws

Home » Nieuws » Blazers, trommelaars, dansmariekes en dirigenten met Schijt aan de Grens

Blazers, trommelaars, dansmariekes en dirigenten met Schijt aan de Grens

Gepubliceerd op 12 mei 2019 om 17:08

Doe mee en vorm de langste fanfare

Is dat niet de ultieme zalige zonde: iets doen wat je stiekem altijd al wilde, maar toch zo anoniem dat niemand het hoeft te zien als jij dat niet wenst? Wat die ultieme zalige zonde is? Meespelen en meelopen in De Langste Fanfare die Venray ooit heeft gezien en nooit meer zal zien.

Wat is het?
Dat is nog eens fijn, het is precies wat titel belooft: De Langste Fanfare. Een stoet van bij voorkeur honderden muzikanten en aanverwante figuren, die samen door de stad trekken en muziek maken. Dus speel je saxofoon, trompet of trombone, sla je thuis regelmatig op de trom of ben je op je werk ook al goed in dirigeren? Meld je aan voor een plekje in dit unieke en eenmalige muziekgezelschap. En zelfs als je van nature een meeloper bent, is dit je kans.

Hoe werkt het?
De Langste Fanfare is een idee van de Vlaamse theatergroep Die Verdammte Spielerei. Hun missie is het om mensen samen te brengen en  te verbinden door instrumentale muziek. Klinkt simpel en dat is het ook. Iedereen kan deelnemen, of je nu graag trommelt, blaast of liever triangelt… maar ook als je geen instrument speelt hebben we je nodig als majorette, vaandeldrager of gewoon om mee te marcheren.

Maar pas op hè, de Langste Fanfare is geen carnavalsstoet of een wandelende playbackshow. Er wordt echt, live  muziek gemaakt. Dat gaat als volgt: als je je aanmeldt krijg je voor jouw instrument een eenvoudig stukje muziek. Dat kun je downloaden of via Youtube bekijken. Thuis een paar keer oefenen en voilà, je bent klaar voor de fanfare. Dus als je bij het aanmelden aangeeft dat je een puike partij haarkam speelt, dan krijg je een op je kam toegesneden partituur.

Aanmelden
Al zin in deze muzikale matineewandeling, zondag 24 augustus van 12.00 tot pakweg 13.00 uur? Ga naar https://schijtaandegrens.nl/langste-fanfare/ of meteen naar www.langstefanfare.be. Je kunt je aanmelden tot 1 juni. Twijfel je toch nog? Kijk dan op Youtube de reportage De Langste Fanfare Brugge.

 

Grenscafé
Op woensdag 15 mei is er trouwens weer een grenscafé, deze keer in de Meulewei in Geijsteren. Na een korte update over het festival en het thema de Zalige Zonde is er vooral ruimte voor ouderwetse gezelligheid. Inloop is vanaf 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur. Het adres is Sint Wilbertsweg 22, 5862 AL in Geijsteren. Tot dan!


«   »