Home » Nieuws » Met de fiets dwars door Oorlogsmuseum

Met de fiets dwars door Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 19 mei 2019 11:41

Mega fietsbrug door oorlogmuseum nadert voltooiing

Vandaag om 17:10 door John Verstraelen 

De negentig meter fietsbrug op 3,5 meter hoogte door het Oorlogsmuseum Overloon nadert voltooiing. De brug wordt eind september feestelijk geopend.

Nog een maand of tweede en dan ligt in het Oorlogsmuseum Overloon de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum loopt.

De mega brug is onderdeel van een fietsroute die het museum verbindt met onder meer de Duitse militaire begraafplaats met 32.000 graven in Ysselsteyn. „Eind september is de officiële opening, een exacte datum volgt nog. De vier brugdelen zijn geplaatst. Buiten zijn we nog bezig met de taluds, de op-en afritten,” meldt woordvoerster Janneke Kennis. De feestelijke brugopening valt tussen de herdenkingen van 75 jaar Operatie Market Garden op 17, 18 september en de bevrijding van Overloon op 14 oktober.Museumdirecteur Erik van den Dungen sprak eerder de hoop uit dat de brug in mei van dit jaar klaar zou zijn lees meer op bron: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190718_00115190/mega-fietsbrug-door-oorlogmuseum-nadert-voltooiing

Via het fietspad vanaf de doorgaande weg kunnen fietsers gratis een blik werpen op de tentoonstelling. Want in het museum ligt dadelijk de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat.

Deze permanente fietsbrug maakt onderdeel uit van een fietsroute die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt. De brug is mede mogelijk gemaakt door ruimhartige ondersteuning vanuit het vfonds, de Provincie Noord-Brabant, het Leisure Ontwikkel Fonds Brabant en de Gemeente Boxmeer.De brug wordt geopend tijdens de 75e herdenking van Operatie Market Garden. Tijdens de openingsuren van het museum kunnen fietsers dan over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlog collectie, die uit meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen bestaat. 

meer info op de Website oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl  

Fietsbrug Oorlogsmuseum Overloon

Over twee weken komen de eerste brugdelen deze kant op voor de Fietsbrug Overloon, een wereldwijd unieke fietsroute over een lengte van 90 meter en een hoogte van 3 meter dóór een museum, en mede mogelijk gemaakt door het vfonds, Provincie Noord-Brabant, het Leisure Ontwikkel Fonds Brabant en de Gemeente Boxmeer. https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/nieuws/Museum-binnenkort-open-voor-fietsers/ (visuals: Tomas Concept & Creation)

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Sunday, March 24, 2019

«   »