overloon nieuws

Home » Nieuws » Met de fiets dwars door Oorlogsmuseum

Met de fiets dwars door Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 19 mei 2019 om 11:41

Fietsbrug Oorlogsmuseum Overloon wordt op 26 september in gebruik genomen!

Oorlogsmuseum Overloon gaat op 26 september open voor fietsers! Via het fietspad vanaf de doorgaande weg kunnen fietsers gratis een blik werpen op de tentoonstelling. Want in het museum ligt de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat.

De fietsbrug wordt in maart 2020 officieel geopend, maar op 26 september a.s. al in gebruik genomen. De tussenliggende tijd tot aan de officiele opening in maart, zal gebruikt worden als testperiode.

Deze permanente fietsbrug maakt onderdeel uit van de fietsroute 'Aan de andere kant' die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt.

De brug wordt geopend tijdens de 75e herdenking van Operatie Market Garden en de opmars naar de Slag bij Overloon. Tijdens de openingsuren van het museum kunnen fietsers dan over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlog collectie, die uit meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen bestaat. Want oorlog hoort in een museum!

De fietsbrug is op de volgende momenten geopend:zie bron: https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/nieuws/24-09-2019-fietsbrug-wordt-op-26-september-in-gebruik-genomen/  

Mega fietsbrug door oorlogmuseum nadert voltooiing

Vandaag om 17:10 door John Verstraelen 

De negentig meter fietsbrug op 3,5 meter hoogte door het Oorlogsmuseum Overloon nadert voltooiing. De brug wordt eind september feestelijk geopend.

Nog een maand of tweede en dan ligt in het Oorlogsmuseum Overloon de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum loopt.

De mega brug is onderdeel van een fietsroute die het museum verbindt met onder meer de Duitse militaire begraafplaats met 32.000 graven in Ysselsteyn. „Eind september is de officiële opening, een exacte datum volgt nog. De vier brugdelen zijn geplaatst. Buiten zijn we nog bezig met de taluds, de op-en afritten,” meldt woordvoerster Janneke Kennis. De feestelijke brugopening valt tussen de herdenkingen van 75 jaar Operatie Market Garden op 17, 18 september en de bevrijding van Overloon op 14 oktober.Museumdirecteur Erik van den Dungen sprak eerder de hoop uit dat de brug in mei van dit jaar klaar zou zijn lees meer op bron: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190718_00115190/mega-fietsbrug-door-oorlogmuseum-nadert-voltooiing

Via het fietspad vanaf de doorgaande weg kunnen fietsers gratis een blik werpen op de tentoonstelling. Want in het museum ligt dadelijk de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat.

Deze permanente fietsbrug maakt onderdeel uit van een fietsroute die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt. De brug is mede mogelijk gemaakt door ruimhartige ondersteuning vanuit het vfonds, de Provincie Noord-Brabant, het Leisure Ontwikkel Fonds Brabant en de Gemeente Boxmeer.De brug wordt geopend tijdens de 75e herdenking van Operatie Market Garden. Tijdens de openingsuren van het museum kunnen fietsers dan over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlog collectie, die uit meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen bestaat. 

lees ook 

Eerste LOF Brabant lening voor wereldwijde primeur

de bevrijding door de geallieerden werd gebruikt. De fietsbrug wordt aangesloten op het bestaande fietsroutenetwerk en …

Dankzij gift kan er gefietst worden door het oorlogsmuseum

-gefietst-worden-door-het-oorlogsmuseum~af202136/ lees ook Fietsbrug dwars door oorlogsmuseum en extra herdenkingsplekken…

verhoogd fietspad door het museum

de bevrijding door de geallieerden werd gebruikt. De fietsbrug wordt aangesloten op het bestaande fietsroutenetwerk en …

Museum binnenkort open voor fietsers

twee weken komen de eerste brugdelen deze kant op voor de Fietsbrug Oorlogsmuseum Overloon,een wereldwijd unieke fietsroute…

meer info op de Website oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl  

Fietsbrug Oorlogsmuseum Overloon

Over twee weken komen de eerste brugdelen deze kant op voor de Fietsbrug Overloon, een wereldwijd unieke fietsroute over een lengte van 90 meter en een hoogte van 3 meter dóór een museum, en mede mogelijk gemaakt door het vfonds, Provincie Noord-Brabant, het Leisure Ontwikkel Fonds Brabant en de Gemeente Boxmeer. https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/nieuws/Museum-binnenkort-open-voor-fietsers/ (visuals: Tomas Concept & Creation)

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Sunday, March 24, 2019

«   »