overloon nieuws

Home » Nieuws » Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

Gepubliceerd op 24 mei 2019 om 10:01

HAPS - Het aanbieden van tuinafval bij de milieustraten wordt vanaf 1 augustus weer gratis.Dat zei wethouder Marius Tielemans deze week na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Boekel.

Daarmee moet een eind komen aan het dumpen van het groenafval in de natuurgebieden.  Want dat is precies de reden waarom de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA) Land van Cuijk en Boekel - de overkoepelende club die voor de gemeenten de afvalinzameling regelt - hiertoe besluit.  

24-05-19, 07:09 Sinds halverwege vorig jaar werd besloten geld te vragen voor het inzamelen van tuinafval, werd door medewerkers van waterschap Aa en Maas en Brabants landschap geconstateerd dat het aantal dumpingen toenamen. 

De BCA wilde daar toen nog niet aan, wel werd afgesproken dat onderzocht zou worden of er inderdaad meer groenafval werd gedumpt. Inmiddels kan de club niet anders dan concluderen dat wat de mannen in het veld allang wisten, waar is. 

Weerstand

Vanaf de invoering op 1 augustus 2018 was er weerstand tegen het tarief van 7,50 euro per twee kuub groenafval bij de milieustraat. Niet alleen van de mensen die moesten betalen voor het afval, ook van politici die vanaf het begin af aan voorspelden dat het groenafval gedumpt zou gaan worden.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/cuijk/aanbieden-van-tuinafval-wordt-weer-gratis-in-het-land-van-cuijk~a8bad222/


«   »