overloon nieuws

Home » Nieuws » Samenspeeltuin Gewoon Buiten maakt gebruik van de NSGK plusregeling

Samenspeeltuin Gewoon Buiten maakt gebruik van de NSGK plusregeling

Gepubliceerd op 29 mei 2019 om 19:22

Overloon:  Een samenleving waar kinderen en jongeren met en zonder een handicap met elkaar samenleven en samenspelen, dat is waar stichting Recreatie en Meer voor staat. Een samenspeeltuin is een speeltuin die voor iedereen toegankelijk is en daar werken wij hard aan in onze samenspeeltuin in Overloon.

Alle kinderen uit de gehele regio en zelfs erbuiten weten inmiddels onze samenspeeltuin te vinden. De speeltuin ontvangt dagelijks vele bezoekers, waaronder dus ook vele kinderen met een beperking. Het aanpassen van een speeltuin zodat deze voor iedereen toegankelijk is kost veel geld maar de verbindingen die er tussen de bezoekers plaatsvinden zijn dit dubbel en dik waard.

Gelukkig hebben we een grote sponsor en dat is NSGK, zij hebben ons al eenmalig €20.000 euro gegeven om ons prachtige initiatief te realiseren en zij vinden ook dat dit iniatief moet blijven bestaan en zelfs uitgebouwd mag worden. Om ons daarmee te helpen kunnen wij gebruik maken van de NSGK-plusregeling. Dit houdt in dat alle bedragen die wij van sponsors krijgen kunnen worden opgehoogd met 50% met dank aan deze geweldige regeling.

Onlangs ontvingen wij nog €1100 van de Josefschool voor de sponsorloop die zij georganiseerd hadden. NSGK doet hier nog eens €550 bovenop. Ook van de Rabobank kregen we €5000 en daar komt dan nog eens €2500 bovenop. Daarnaast krijgen we €300 van de Lions club Venray en daar komt ook nog eens €150 bovenop en of het nog niet genoeg is, wordt ook het bedrag van de lege flessenactie van de Plus in Vierlingsbeek en Overloon opgehoogd met 50%. Op deze manier maken wij het mogelijk om bijv. begin juli bijv. een rolstoelcarrousel te kunnen plaatsen.

 

Verder zijn er nog vele ontwikkelingen gaande in de speeltuin. Een daarvan is de melkkan die vorige week geplaatst is. Hierin kunnen mensen hun vrijwillige bijdrages doneren. Deze wordt op 30 juni vervangen door nog iets veel gavers en een bekende Nederlander komt die ochtend naar de speeltuin om dit te onthullen. Dus noteer deze datum in je agenda en blijf de ontwikkelingen van de speeltuin volgen. Samen zetten we het Land van Cuijk nog meer op de kaart voor zowel recreaten als toeristen.

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/


«   »