overloon nieuws

Home » Nieuws » SSS’18 profiteert van wegvallen JVC Cuijk: promotie naar de eerste klasse

SSS’18 profiteert van wegvallen JVC Cuijk: promotie naar de eerste klasse

Gepubliceerd op 8 juni 2019 om 14:32

OVERLOON/ZEIST - SSS’18 speelt volgend seizoen in de eerste klasse. De voetbalclub uit Overloon is nog voor het spelen van de finale van de play-offs gepromoveerd naar het hoogste districtsniveau. SSS profiteert van het wegvallen van JVC Cuijk uit de derde divisie. 

08-06-19 Dat goede nieuws heeft SSS zaterdag telefonisch van de KNVB te horen gekregen.Het zondagteam van JVC is vanwege financiële problemen en na onenigheid binnen de leiding per direct gestopt met voetbal op hoog niveau.

Voetbalpiramide

Door het vertrek van JVC is er een extra plek over in de voetbalpiramide. Het district Zuid 2 heeft die plaats toegewezen gekregen van de KNVB. Zo zijn er in de nacompetitie van de eerste klasse niet één maar twee tickets voor volgend seizoen te verdelen. Dat betekent dat een gewonnen halve finale in de nacompetitie al promotie betekent. De eindstrijd op zondag 16 juni vervalt.

De halve finale heeft SSS al gespeeld, afgelopen donderdag won het elftal van trainer Ruud Vermeer op eigen veld met 1-0 van competitiegenoot Real Lunet uit Vught.

SSS18wintvanRealLunet06-06-2019-29-1.jpg 

De andere halve finale tussen Sportclub’25 en De Ster vindt op pinkstermaandag plaats. Zodoende promoveert SSS nu al op papier.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/sss-18-profiteert-van-wegvallen-jvc-cuijk-promotie-naar-de-eerste-klasse~aa7640bc/

zie ook SSS’18 bereikt de finale voor een plaats in de 1e klasse ten koste van Real Lunet uit Vught klik hier voor de foto's


«   »