overloon nieuws

Home » Nieuws » Slechte opkomst van burgers moet de fuserende gemeenten in Maasland zorgen baren

Slechte opkomst van burgers moet de fuserende gemeenten in Maasland zorgen baren

Gepubliceerd op 14 juni 2019 om 10:30

BOXMEER/ CUIJK/ SINT ANTHONIS - De gemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis moeten zich zorgen maken na de slecht bezochte bewonersavonden van de voorbije weken.

Dat zegt de Brabantse bestuurskundige Linze Schaap desgevraagd. Schaap is universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar intergemeentelijke samenwerking en naar de gevolgen van gemeentelijke herindelingen.

Vijftien man

De zogeheten visiebijeenkomsten werden gehouden in alle 25 dorpen van de drie gemeenten die per 1 januari 2022 opgaan in een nieuwe grote gemeente van 65.000 inwoners. 

Sommige bijeenkomsten trokken maar een handvol belangstellenden. Gemiddeld kwamen er naar verluidt zo’n 15 man op af.Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/slechte-opkomst-van-burgers-moet-de-fuserende-gemeenten-in-maasland-zorgen-baren~a2dc9eea/

Lees ook herindeling van de drie gemeenten per 1 januari 2022 lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/290495_herindeling-van-de-drie-gemeenten-per-1-januari-2022


«   »