Dubbel feest voor SSS'18: ook vrouwenploeg naar de eerste klasse

Gepubliceerd op 16 juni 2019 om 19:01

De vrouwenploeg van SSS’18 keert terug in de eerste klasse. De formatie uit Overloon won zondag in Eindhoven de finale van de nacompetitie 3-1 tegen het tweede team van Bavel: 3-1.

16-06-19,

Daarmee is het dubbel feest voor SSS. De voetbalsters promoveren in navolging van het mannenteam, dat ook naar de eerste klasse promoveert.

De vrouwenploeg van SSS keerde zondagmorgen terug van het teamweekend in Frankrijk, waarbij de ploeg het Nederlands team in actie zag tegen Kameroen.

Reddingen Clephas

SSS kreeg in de openingsfase tegen Bavel 2 een reeks corners tegen, maar keeper Rianne Clephas hield haar doel schoon. In de tegenstoot was de ploeg van trainer Frank Brands genadeloos.

Na zeventien minuten stuurde aanvoerder Isabel Hengst de razendsnelle Rian Eickmans weg. De spits bleef oog in oog met Bavel-keeper Isa Zomer koel: 1-0. Vijf minuten voor rust kopte Bavel-verdedigster Birgit van Oosterbosch uit een hoekschop de bal achter Clephas: 1-1.