overloon nieuws

Home » Nieuws » Muziek was therapeutisch voor me

Muziek was therapeutisch voor me

Gepubliceerd op 20 juni 2019 om 17:00

Kevyn van der Linden uit Overloon presenteerde onlangs zijn eerste single Bad Blood. Voor de 28-jarige songwriter een mijlpaal en een nieuwe, frisse start. "Ik heb in complete ellende gezeten."

door Henk Lammen

 Kevyn van der Linden groeide op in het Venrayse kerkdorp Merselo. Na de lagere school ging hij naar het Raayland College in Venray en verkaste vervolgens naar Arnhem en Nijmegen om daar te gaan studeren. Het ging volledig mis na de scheiding van zijn ouders en het vertrek van zijn vader naar het buitenland. "Het ging ook niet goed met mijn studie en ik had echt tijd nodig om te herstellen." Het werd de zwartste periode in zijn nog jonge leven. "De slechtste versie van mezelf. Ik had depressieve gedachten, schaamde me, zelfhaat. Het was de moeilijkste periode in mijn leven. Ik zat alleen binnen, schaamde me om mijn gezicht te laten zien. Ik had ook geen zin om geconfronteerd te worden met vragen als 'hoe gaat het met je?' Ik erkende dat er niets meer over was. Het leven was miserabel."In goede en vooral slechte tijden staan de echte vrienden op.

Zo ook bij Kevyn. Zijn vrienden Jeroen Verstappen en Thijs Fleurkens, een recording-duo gevestigd in Venlo, namen hem bij de hand. Met muziek als geneesmiddel. En met als resultaat het muzikaal soloproject The Psychedelic Birthday Party en zijn eerste single Bad Blood. "Een project waarin ik mijn donkere en dromerige ziel de ruimte geef om te ademen. De muziek is het beste te omschrijven als Ghostly pop for the Lost, een dimensie waarin alternatieve pop en melancholische Indie samensmelten."lees meer op bron:https://www.boxmeersweekblad.nl/nieuws/algemeen/749843/-muziek-was-therapeutisch-voor-me-


«   »