overloon nieuws

Home » Nieuws » Tuinafval aanbieden op de milieustraat vanaf augustus weer gratis

Tuinafval aanbieden op de milieustraat vanaf augustus weer gratis

Gepubliceerd op 17 juli 2019 om 19:37

Vanaf 1 augustus 2019 kunt u uw tuinafval weer gratis naar de groenstraat in Haps en de diverse minimilieustraten brengen. Na 1 jaar blijkt dat door het ingevoerde tarief ongewenste verschuivingen van afvalstromen heeft plaatsgevonden.

Exact 1 jaar na de invoering van het tarief à €7,50 per 2 m3 op tuinafval wordt het tarief afgeschaft. Vanaf 1 augustus 2019 kunt u uw tuinafval tot 2 m3 weer gratis brengen naar de groenstraat in Haps en de minimilieustraat in de gemeente. Op de minimilieustraten kunt u per keer niet meer dan 2 m3 brengen. Op de groenstraat in Haps wel.

De andere ingevoerde of gewijzigde tarieven blijven in stand

Het gaat dan om:

  • het ingevoerde tarief van € 7,50 per ½ m3 voor A en B hout, gips, grond, puin en harde kunststoffen
  • het tarief voor grof restafval, dakleer en C-hout van € 15,- per ½ m3
  • het tarief voor de inzameling van grof huishoudelijk afval op afroep van € 16,- per ½ m3

Waarom het tarief weer afschaffen?

Belangrijkste reden voor het afschaffen van het tarief is de ongewenste verschuiving van afvalstromen. Vaak wordt gedacht dat grondstoffen die te recyclen zijn altijd geld opleveren. In de meeste gevallen is dit niet zo. Aan de verwerking van afval zijn ook kosten verbonden, terwijl ze wel volledig gerecycled kunnen worden. Ondanks dat is afvalscheiding nog steeds beter dan het als restafval te moeten verbranden. Afval scheiden en recyclen is financieel nog steeds voordeliger dan afval als restafval te verbranden. En uiteraard is afval scheiden veel beter voor het milieu.

Samen willen we blijven werken aan 100% afvalscheiding in 2030!

Voor meer informatie kijk op bron: www.afvalaanbieden.nl


«   »