overloon nieuws

Home » Nieuws » Theatervoorstelling Dag Mama

Theatervoorstelling Dag Mama

Gepubliceerd op 30 augustus 2019 om 12:04

De gemeente Boxmeer kiest voor een bijzondere manier om de gemeenschap mee te nemen in de wereld van dementie. Op 28 oktober 2019 haalt zij DAG MAMA naar Overloon de veelgeprezen muziek theatervoorstelling over omgaan met dementie.

Boxmeer is een ‘Dementievriendelijke gemeenschap’ en werkt aan het vergroten van de kennis over dementie, op allerlei manieren en bij iedereen. Doel is dat mensen met dementie zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan het gewone leven. Juist de kleine dagelijkse dingen zijn van betekenis voor mensen met dementie en daarin kan iedereen wat betekenen.

De voorstelling ‘Dag Mama’ past hier perfect bij. De gemeente Boxmeer vindt het fantastisch dat we deze voorstelling hier mogelijk kunnen maken en nodigt u van harte uit.

‘Dag Mama’

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma’s NIEUWSUUR, LANDINWAARTS en TIJD VOOR MAX. In november verscheen het boek bij DAG MAMA in de bestsellerlijsten: ‘Jij bent toch mijn dochter?’

De voorstelling vindt plaats op 28 oktober om 19 uur in gemeenschapshuis De Pit, 14 oktoberplein 2, in Overloon (inloop om 18.45 uur). Kaartjes kosten € 7,- per stuk en zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/dagmamaboxmeer.

Voor meer informatie, neem een kijkje op: https://psychologieintheater.nl/


«   »