overloon nieuws

Home » Nieuws » boer kan nieuwe varkenshouderij wel vergeten

boer kan nieuwe varkenshouderij wel vergeten

Gepubliceerd op 2 september 2019 om 17:15

De Boxmeerse agrariër Linders kan een nieuwe varkenshouderij aan de Overloonsee Crooijmansweg wel vergeten, zo blijkt woensdag uit een einduitspraak van de Raad van State.

De Raad is het geheel eens met de gemeente Boxmeer (NB). Die weigerde eerder een vergunning te verlenen voor het houden van 1.600 varkens en nog wat schapen en jong rundvee. Boxmeer wil geen nieuwe veehouderij aan de Crooijmansweg omdat de omgeving al te zwaar belast wordt door stankoverlast van andere veehouderijen.

'Slechts gemeld'

Veehouder Linders meende ten onrechte dat hij over bestaande veerechten beschikte, omdat hij begin 2015 een milieumelding bij de gemeente had ingediend voor een kalkoenhouderij met ruim 1.500 dieren. Alleen heeft hij die kalkoenen daar nooit gehouden. Dat breekt hem nu op. Linders heeft immers ook nooit een milieuvergunning voor de kalkoenen gekregen. Hij had slechts aan de gemeente gemeld dat hij 1.499 kalkoenen en nog wat ander vee (schapen en rundvee) zou gaan houden.

Overbelaste geursituatie

Bovendien had Boxmeer in de zomer van 2016 een brief aan Linders gestuurd, waarin de gemeente Linders ook al op de hoogte stelde van de overbelaste geursituatie rondom de Crooijmansweg.lees meer op bron:https://www.stal-en-akker.nl/artikel/216614-boxsmeerse-boer-kan-nieuwe-varkenshouderij-vergeten/


«   »