overloon nieuws

Home » Nieuws » Burendag azc Overloon

Burendag azc Overloon

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 20:21

Op zaterdag 28 september 2019 - Nationale Burendag - organiseren zij opnieuw de landelijke Open azc dag.De vijfde Open azc dag staat net zoals voorgaande jaren in het teken van ontmoetingen tussen azc-bewoners en Nederlanders.

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

 Uitleg locatie

Azc Overloon is gevestigd in de voormalige penitentiaire inrichting ‘Maashegge’. Sinds de zomer van 2014 worden op een groot terrein met moderne gebouwen 800 mensen opgevangen.

Adres

Stevensbeekseweg 14a
5825 JC Overloon

bron:https://www.openazc.nl/overloon


«   »