overloon nieuws

Home » Nieuws » Marc Nillissen staat voor vuurdoop bij SSS: ‘Eerste indruk is uitstekend

Marc Nillissen staat voor vuurdoop bij SSS: ‘Eerste indruk is uitstekend

Gepubliceerd op 20 september 2019 om 16:46

OVERLOON - Marcel Nillissen wilde een nieuw avontuur nadat hij drie jaar de vrouwen van Beuningse Boys trainde. De coach uit Beuningen moet nu de vrouwenploeg van SSS’18 in de eerste klasse houden.

20-09-19 Bron: De Gelderlander

Het is alweer drie maanden geleden dat Marcel Nillissen zijn nieuwe ploeg SSS’18 zag promoveren in Eindhoven na een 3-1 overwinning op Bavel 2. De nieuwe coach uit Beuningen wist toen dat hij niet in de tweede klasse zou trainen, maar de stap zou maken naar de eerste klasse met de Overloonse vrouwen. Dat kan kopzorgen veroorzaken, maar dat was niet het geval.,,Mij viel vooral het plezier dat de speelsters hadden op”, vertelt hij. ,,Ze gingen voor elkaar door het vuur.”

Leerzaam

In nagenoeg dezelfde samenstelling (alleen Nina Litjens van UDI’19 is nieuw) moet Nillissen dat plezier in de ploeg zien te houden. Een lastige opgave, want SSS’18 zal op hoger niveau vaker tegen nederlagen aanlopen. ,,Dit gaat een leerzaam jaar worden voor mij en het team. Als we ons handhaven, zetten we een goede prestatie neer. Daarnaast is het de bedoeling dat speelsters zich verder ontwikkelen. Vooral het tempo zal wennen worden, dat ligt op dit niveau hoger.”

De 45-jarige oefenmeester trainde drie jaar de vrouwenploeg van Beuningse Boys in de derde klasse. Ook hij maakt dus een grote stap. ,,Ik was toe aan iets nieuws en dat heb ik gevonden. Ik merk dat het er allemaal iets serieuzer aan toegaat op dit niveau. ,,We zullen in de competitie flinke afstanden afleggen­ (onder meer naar Rotterdam en Kloosterzande in Zeeuws-Vlaanderen, GD), waardoor we soms lang met elkaar op pad zijn. Voor mij staat plezier altijd voorop, of het nu in de derde klasse is, of in de eerste klasse.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/marc-nillissen-staat-voor-vuurdoop-bij-sss-eerste-indruk-is-uitstekend~a4cd14b9/


«   »