overloon nieuws

Home » Nieuws » Bram Verhofstad niet geselecteerd voor de WK turnen

Bram Verhofstad niet geselecteerd voor de WK turnen

Gepubliceerd op 28 september 2019 om 13:14

Bram Verhofstad is niet geselecteerd voor de WK turnen. Toch heeft de 24-jarige atleet uit Overloon nog alle kans op het halen van de Spelen volgend jaar.

28-09-19, Bron: De Gelderlander  Natuurlijk, het was voor zijn kansen op Tokio beter geweest als turner Bram Verhofstad mee had gedaan aan de WK-titelstrijd, die vrijdag 4 oktober in Stuttgart begint. Maar de Brabander is alles behalve uit beeld bij bondscoach Bram van Bokhoven.Toen duidelijk werd dat Verhofstad de WK niet zou gaan halen, omdat hij niet fit was op de aangewezen kwalificatiemomenten, gaf de coach aan daarvan te balen. Bondscoach Van Bokhoven ziet in de turner van Flikflak in Den Bosch namelijk het ideale puzzelstukje in zijn complexe selectievorming voor de Olympische Spelen in Tokio. ,,Als ik in vorm ben, ben ik de ideale combinatie met Epke Zonderland”, stelt Verhofstad.

Allrounders

Bij beide grote toernooien is de teamprestatie het belangrijkste. Op de WK – waar Nederland bij de beste twaalf moet eindigen voor een Olympisch ticket – doen vijf turners, en een reserve, mee. Naast Zonderland reizen ook Michel Bletterman, Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken en Casimir Schmidt af naar Duitsland. Vier van de vijf turners doen mee op elk toestel. De drie beste scores tellen. Op de Spelen mogen vier turners meedoen, die allemaal op elk toestel in actie komen; opnieuw tellen de drie beste resultaten. 

De bondscoach neemt daarom het liefst zoveel mogelijk allrounders mee, die op alle toestellen uit de voeten kunnen. Kopman Zonderland is echter een uitzonderlijke specialist op de rekstok (drie keer wereldkampioen, goud op de Spelen van 2012). Verhofstad: ,,Daardoor komen vooral de sprong, vloer en voltige bloot te liggen. En dat zijn juist mijn goede toestellen.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/terugvechten-naar-oud-niveau-in-aanloop-naar-de-spelen~a3412f2d/


«   »