Home » Nieuws » SSS’18 verliest ruim van Veritas

SSS’18 verliest ruim van Veritas

Gepubliceerd op 29 september 2019 om 20:50

Na de stevige nederlaag tegen SC Susteren was promovendus SSS’18 er veel aan gelegen om in de uitwedstrijd tegen Veritas toch met minstens 1 punt huiswaarts te keren.

De geelzwarten bleken echter ook in hun tweede competitie wedstrijd nog veel moeite te hebben om aan te haken bij het niveau dat gevraagd wordt in de eerste klasse. Van zowel Veritas als SSS’18 mag men geen hoge verwachtingen hebben in de eerste klasse, beide teams roeien naarstig met de riemen die ze hebben en scharen zich naar eigen zeggen beide in het rechterrijtje. Veritas kent het klappen van de zweep al wat langer in de eerste klasse, voor SSS’18 zijn de eerdere verblijven in de 1e klasse nog altijd maar van zeer korte duur geweest.

Op het winderige en sportpark in Neeritter was het vanaf minuut 1 duidelijk dat Veritas gebrand was op een overwinning. Het startte agressief met bij vlagen goed combinatie-voetbal en dat leverde in de eerste 10 minuten al enkele kansen op waarbij SSS’18 goalie Massop kordaat moest ingrijpen. Het duurde ruim een kwartier voordat de Overloners echt gevaarlijk konden worden, de goed voetballende Ser van Es zag een van richting veranderend schot maar rakelings voorlangs gaan en enkele minuten daarna kon Koen Voesten vanuit een corner een kopbal onvoldoende richting meegeven. Veritas had echter voortdurend een veld overwicht maar liep zich vaak vast op de defensieve stellingen rondom het 16 meter gebied van SSS’18. Ondanks dit overwicht was het de gelouterde spits Bas Joosten van Overloon die een diepe bal van Thomas Botden op waarde wist te schatten en met een fantastische lob over de keeper de gasten op 0-1 zetten.  De vreugde duurde echter maar kort want enkele minuten later had keeper Massop geen passend antwoord op een stuitend schot van Koen Stoop die daarmee de 1-1 aantekende. Veritas bleef SSS’18 onder druk houden en de Overloners kwamen nog maar sporadisch onder de druk uit. In de 36e minuut was het wederom Koen Stoop, ditmaal met een mooie ingedraaide vrije trap, die het net wist te vinden en daarmee ook de terechte ruststand van 2-1 op het score bord zette.  De tweede helft liet een vrijwel onveranderd beeld zien; Veritas was de bovenliggende partij en zette SSS’18 stevig onder druk. In de 56e minuut werd door de soms onzeker leidende Van Zuilichem een handsbal geconstateerd van een verdediger van SSS’18, met het cadeautje wist Veritas wel raad; de penalty werd onhoudbaar ingeschoten door Van Gansewinkel. SSS’18 probeerde het tij nog te keren, maar ook de dubbele wissel kon niet de gewenste verandering te weeg brengen. Veritas kreeg zo mogelijk nog meer ruimte en wist in de 68e minuut via een sterke aanval door het centrum de 4-1 aan te tekenen. In de slotfase werd de rampspoed voor SSS’18 nog groter toen Willem Kuenen rood kreeg voor een zwaar bestrafte overtreding en Koen Voesten voortijdig geblesseerd het veld moest verlaten. Met 9 man en een 1-4 nederlaag op zak zochten de Overloners het kleedlokaal op. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen De Ster, een mooie kans om de droeve ouverture van het seizoen een positieve wending te geven.    


«   »