overloon nieuws

Home » Nieuws » App Melden Vuurwerkoverlast

App Melden Vuurwerkoverlast

Gepubliceerd op 25 november 2019 om 18:23

Het is weer bijna Oud en Nieuw. Het feest waarbij we traditioneel het nieuwe jaar in knallen. Voor velen het hoogtepunt van het jaar, voor veel anderen ook een tijd waarin veel overlast wordt ervaren door het afsteken van vuurwerk. Vuurwerk is namelijk niet alleen mooi en spannend, maar leidt ook tot lawaaihinder en zorgt voor pieken in de schade en letselcijfers.

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om voor een veilige en gezonde leefomgeving te zorgen voor hun burgers, ook tijdens de feestdagen. De gemeenten treffen dan ook allerlei maatregelen om het illegaal bezit en gebruik van vuurwerk tegen te gaan. Omdat vuurwerk door velen op veel verschillende plekken wordt afgestoken, leunen gemeenten sterk op het melden van overlast door burgers.

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur 's avonds tot 1 januari 2.00 uur 's nachts. Hebt u buiten deze tijden last van het afsteken van vuurwerk?  Dan kunt u dit melden:

  • via MijnGemeenteapp in de categorie ‘overlast vuurwerk’. Deze app vindt u in de apsstore op uw smartphone.
  • via de button ‘melding doen’ op www.boxmeer.nl

Wat gebeurt er met uw melding?

De boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) krijgen deze melding direct door. Aan de hand van de meldingen, krijgen ze in beeld waar de meeste overlast plaatsvindt en houden daar in hun controles rekening mee.

Zodra de boa’s iemand aantreffen met vuurwerk, dan kunnen zij hiervoor een boete opleggen. Als het een jongere onder de 18 jaar is, dan krijgt deze een HALT-verwijzing. Bij 3x een HALT-verwijzing kan alsnog een boete worden opgelegd. Dit laatste is een vaste afspraak in onze regio met het Openbaar Ministerie.

Natuurlijk kunt u ook altijd een telefonische melding doen bij de politie, via (0900) 8844.

 

Wilt u iets melden over de groenvoorziening, snoeiwerkzaamheden, stoeptegels, fietspaden of wegen?

Bel voor dringende calamiteiten het storingsnummer (06 - 53735353).

 

Melding openbare ruimte of vuurwerk

 

MijnGemeente app

 

Milieumelding

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.


«   »