overloon nieuws

Home » Nieuws » Verandering inzameling gft-afval per 1 januari

Verandering inzameling gft-afval per 1 januari

Gepubliceerd op 27 november 2019 om 16:09

Vanaf 1 januari 2020 word de gft-afval inzamelen, afgestemd op het seizoen. Dat betekent dat we uw gft-container in de koudere wintermaanden januari, februari en maart en november en december eens per twee weken legen.In de maanden april t/m oktober wordt de container wekelijks geleegd.

Sinds 1 februari 2017 zamelen we gft-afval wekelijks in.Na bijna 2 jaar concluderen we dat in de wintermaanden veel minder gft-afval wordt aangeboden.Ook hebben we van u als inwoner de suggestie gekregen om de gft-container in de winter minder vaak te legen.In die maanden is er ook geen/minder geuroverlast. Daarom stellen we het aantal keer dat we de gft-container komen legen in de wintermaanden naar beneden bij.

Verandering inzameling gft-afval per 1 januari 2020

Direct in het nieuwe jaar biedt u uw gft-container eens per 2 weken aan.Kijk goed op de Afvalkalender 2020.Deze valt aan het einde van dit jaar op uw deurmat. Als u gebruik maakt van de AfvalApp dan worden de data voor 2020 aan het einde van dit jaar erin gezet.

Verandert er nog meer?

Verder verandert er niets. Plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons blijven we eens per 2 weken inzamelen en restafval eens per 4 weken.Ook blijft de dag waarop we bij u aan huis afval inzamelen hetzelfde.Uw (grof) tuinafval kunt u het hele jaar door GRATIS naar de milieustraten brengen.

Wanneer wordt welk afval bij mij opgehaald?

Op uw Afvalkalender en in de AfvalApp kunt u voor uw adres precies zien welk afval u op welk moment aan de straat mag zetten.Aan het eind van het jaar valt de papieren Afvalkalender voor 2020 op uw deurmat. Aan het eind van het jaar kunt u de Afvalkalender ook downloaden op onze website www.afvalaanbieden.nl. De AfvalApp wordt aan het eind van dit jaar geüpdatet met de nieuwe inzameldata. Voor meer informatie op bron:https://www.afvalaanbieden.nl/nieuws/898-seizoensinzameling-van-gft-afval-in-2020


«   »