Daar doen wij het voor!!!

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 19:48
overloon

De veteranen van de gemeente Boxmeer hadden mij gevraagd (Leo) of ik op 13 oktober 2019, de lichtjes op de graven van het geallieerde kerkhof wilde aansteken? Zij hadden bezigheden bij de optocht in het dorp.

Als mede initiator van dit project, wilde ik dat graag doen.

Bij aankomst op het kerkhof aan de Vierlingsbeekseweg viel mij een oudere man op, gekleed in een regenjas, (zie foto hierboven) grote grijze bakkebaarden, die tegen een van de muurtjes bij de poort hing.

In alle nieuwsgierigheid sprak ik hem aan. Hij, William (Bill) Gilbert was de neef van Tommy Warnell, een van de 274 gesneuvelden die in Overloon begraven werden.

23 oktober 2019, op de dag af, 75 jaar geleden dat zijn neef in Overloon sneuvelde. Bill en zijn zoon Leigh waren speciaal voor deze dag naar Overloon gekomen en wisten niet van de feestelijkheden rond de 75 jaar bevrijding Overloon.

20191013_133700.jpeg

Er zijn toen enkele foto’s gemaakt en met de lichtjesactie van kerstmis 2019, dacht ik bij Tommy Warnell’s graf een extra kaars te plaatsen.

Ontzettend jammer was het dat de kaarsen zo slecht brandden.

Maar toch, op eerste kerstdag, brandden ze bijna allemaal.klik hier voor foto's 

Lichtjesopoorlogsgraven25-12-20193-1.jpg

Ook toen zijn er foto’s en film gemaakt, die ik natuurlijk naar Bill heb gestuurd. Ze blijken nu de halve wereld rond te zijn gegaan.

Prachtig toch?

Navolgend wat correspondentie:

Hi Leo

It was most thoughtful of you to send me the War Graves with lighted candles.
Even more thoughtful of you to light a special candle for me for my uncle 'Tommy Warnell'.

I hope you had a lovely Christmas and my son Leigh joins me in wishing you all good health and happiness for 2020.

I will of course let you know if I can make any progress re Lt Raymond Jesse Hill.
Sincerely
Bill
-- 

Dear Mr. Janssen,


My cousin Bill Gilbert sent the photo of my UncleTommy Warnell's grave that you put the extra candle on at Christmas time.  I am the Canadian arm of the family and the ripple of  kindness has reached all the way out to me here.    It was such a wonderful gesture I also wanted to personally thank you.

The very best wishes for health and happiness to you and your family in 2020.  

Cheryl Williams and family,  in Maple Ridge B. C.  Canada.  

23 oktober 2019, op de dag af, 75 jaar geleden dat zijn neef in Overloon sneuvelde. Bill en zijn zoon Leigh waren speciaal voor deze dag naar Overloon gekomen