overloon nieuws

Home » Nieuws » Rugbyers van Black Bulls zijn snelle leerlingen

Rugbyers van Black Bulls zijn snelle leerlingen

Gepubliceerd op 11 januari 2020 om 07:10

OVERLOON/STEVENSBEEK - Het gaat crescendo met Black Bulls. De Stevensbeekse rugbyclub begint zondag voor het eerst in de nog korte geschiedenis aan de ‘cup fase’ van de competitie.

10-01-20, Black Bulls werd ruim drie jaar geleden opgericht, vorig seizoen debuteerde de club in de officiële competitie op het laagste niveau, de vierde klasse. Dat de rugbyers in hun tweede seizoen al in de top 5 zouden eindigen – en dus in het tweede deel van de competitie mogen strijden om de titel – had oprichter, trainer en speler Frank Volleberg niet verwacht.

Erkenning

Het was ons voornaamste doel, maar wel een pittig doel”, zegt de inwoner van Overloon. ,,Dat we het nu al hebben gehaald, is voor ons een erkenning dat we op de goede weg zijn, een mijlpaal. Ik ben er trots op. We hebben een groep van 27 spelers, waarin bijna geen enkele speler ervaring had. De mannen zijn leergierig en dan kan het blijkbaar snel gaan.”

Toch is het geen toevalstreffer. Black Bulls werkt gedegen aan de toekomst. Dat begint met een gestructureerde trainingsaanpak. ,,We denken daar binnen de club goed over na. We hebben een selectie met vooral stevige, sterke mannen. We hebben niet de snelste spelers. Daarom focussen we ons op het krachtwerk, zoals de scrum. De jongens zien dat nog niet zo, maar we beginnen daar echt de vruchten van te plukken.”

Bardiensten

Voor Black Bulls is een nieuwe mijlpaal nabij: het jeugdteam gaat waarschijnlijk binnenkort het debuut in de competitie maken.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/rugbyers-van-black-bulls-zijn-snelle-leerlingen~ae937360/


«   »