ophangen Bib Gourmand bij de ingang van restaurant Boompjes

Gepubliceerd op 15 januari 2020 om 19:22

Overloon-Op zondag 12 januari heeft de eigenaren Jaap Volman van restaurant Boompjes de muurschild van de Bib Gourmand Michelin in ontvangst genomen.op dinsdag 14 januari was de burgemeester Karel van Soest aanwezig voor het ophangen van de Bib Gourmand bij de ingang van restaurant Boompjes.met dank voor de foto Diny van Vliet 

Een 'Bib Gourmand' wordt uitgereikt door Michelin en wordt in de restaurantwereld ook wel een 'Halve Michelin-ster' genoemd. Deze erkenning wordt uitgereikt aan restaurants 'die uitzonderlijk goed eten serveren tegen een acceptabele prijs'.

De MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020 zet lokale lekkernijen en traditie in de spotlights Michelin maakt met bijzondere fierheid de nieuwe selectie van de MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020 bekend.In deze twaalfde editie verzamelen de inspecteurs van de MICHELIN Gids opnieuw heel wat fijne adresjes. De rode draad in deze selectie is het driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro. Elk bekroond restaurant verzekert een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

CoverBibGourmandBenelux_2020-2.jpg

Het groeiende belang van producten uit eigen grond is een duidelijke trend in deze nieuwe editie van de Bib Gourmand. “Groenten en lokale producten worden steeds belangrijker,” vertelt Werner LOENS, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux. “Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij, en u krijgt een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.”

De zeventien Nederlandse restaurants die onderscheiden worden met een Bib Gourmand zitten volledig op deze lijn. Eten bij restaurants als Boompjes in Overloon

BoompjesRestaurantmagzichDutchCuisine-restaurantnoemen-2-4-1.jpg

en Plantage 87 in Oude Wetering gaat gepaard met een verrassende aanpak van groenten. Nederlandse chefs zijn steeds trotser op hun lokale grond. En terecht. Ook internationale schwung valt er niet weg te denken. Bij The Green Rose in Arnhem en Coperto Restobar in Zwolle worden de gasten bijvoorbeeld meegenomen op een fantastische wereldreis.

De Belgische selectie verwelkomt achttien nieuwe inschrijvingen. Opvallend is dat hier meer wordt teruggegrepen naar de traditionele Franse en Belgische keuken. Bij gezellige restaurants als La Charcuterie in Sint-Gillis en Vino Vino in Namen worden smulpapen bijvoorbeeld verleid met de typische generositeit van bistroklassiekers. Er waait ook een vleugje Azië door de Belgische nieuwkomers. De intensiteit van Car Bon in Elsene en Station 3 in Kraainem laat amateurs van de Chinese keuken niet onberoerd.

In het Groothertogdom Luxemburg worden twee restaurants bekroond met een Bib Gourmand. De bewerkte keuken van Two 6 Two in Strassen verleidt met zijn internationale aroma’s en technische beheersing. L’Atelier Windsor in Luxemburg is dan weer een must voor liefhebbers van gerechten die recht uit het kookboek van Auguste Escoffier komen.

De Bib Gourmand Benelux 2020 wordt vanaf 22 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (België en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg). In deze editie vindt u:

154 restaurants in België, waarvan 18 nieuwe;
14 restaurants in Luxemburg, waarvan 2 nieuwe;

133 restaurants in Nederland, waarvan 17 nieuwe.

Nummer 90 in de Top 100 Best Vegetables Restaurants 2019

Genomineerd voor TheFork new openings Restaurant awards 2019

 

 

Boompjes Restaurant

Irenestraat 1

5825CA Overloon

0478 642227

info@boompjes-restaurant.nl

www.boompjes-restaurant.nl

Selectie Bib Gourmand Benelux_2020