overloon nieuws

Home » Nieuws » 'Dagbesteding gehandicapten' winnaar in Brabant

'Dagbesteding gehandicapten' winnaar in Brabant

Gepubliceerd op 19 januari 2020 om 08:40

Enkele jaren geleden kregen we de tip dat één van de mogelijkheden om geld te vinden voor het onderhoud van 'Speeltuin Gewoon Buiten’ te Overloon via "Kern met Pit' wellicht een optie was. We schreven ons samen met vele andere projecten in en kwamen in de groep van 10 die, mits zij hun project zouden realiseren in 2019, € 1.000 zouden ontvangen.

Zoals u wellicht al gehoord heeft, is dat gelukt. We hebben een enthousiaste groep leerlingen, leerkracht en vrijwilligers die de samenspeeltuin wekelijks onderhouden; leren-op-locatie!
Vanaf eind 8 december 2019 t/m 8 januari 2020 kon iedereen een stem uitbrengen op één van de overblijvende 10 projecten en dit stemmenaantal zou de helft van de uitslag bepalen.


Vandaag stond de slotbijeenkomst op het programma en presenteerde Renuka de Kunder met ondersteuning van Marco Verhoeven, Kyan, Jasmijn en Madelief, als één van de  vertegenwoordigers van de ‘Speeltuin Gewoon Buiten’ het verhaal van haar, Theo, Harald en andere belangrijke personen van de SAMENspeeltuin in de hal van de afzakkerij, een prachtige locatie aan de Noordkade in Veghel.


Naast de presentatie als de uitwerkingen van de dagbesteding die aan de speeltuin gekoppeld is diende een 'pitch' van 3 minuten om de jury te overtuigen en dat laatste is gelukt!  De jury vond de pitch van Renuka sterk door haar
enthousiasme, haar start met de ogen dicht en de beren op de weg en haar enorme drive om toch door te gaan met het project, aldus de Edward de Vries, jurylid. Mede hierdoor werd de 'Dagbesteding gehandicapten' uiteindelijk de winnaar van de Brabantse trofee! Eén van de juryleden gaf aan: Het mooie van jullie project is onder meer dat jullie kinderen met enige afstand tot de arbeidsmarkt (of moet ik zeggen tot wat we helaas veelal de normale maatschappij vinden) kansen geven om ervaring op te doen én zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast zorgen jullie voor interactie tussen juist deze kinderen en hen die op voorhand de neiging hebben juist afstand te bewaren.


Naast een trofee betekende dit het mooie extra bedrag van € 1.500.

Natuurlijk weten we niet precies wat ons verzoek via scholen, het dorpsblad etc aan stemmen heeft opgeleverd, maar dat het er heel wat waren mag duidelijk zijn. Dank aan alle stemmers, want ook die hebben een belangrijke rol gespeeld bij het winnen van de trofee.

 

En zoals bij het verzoek om te stemmen werd aangegeven: de  € 2.500 gaan naar het aanpassen van de paden bijv. bij de doorloopcontainer!

 

Winst in Brabant heeft tot gevolg dat de 'Dagbesteding Gehandicapten’ op 28 maart in Amersfoort in de landelijke finale staat. Mogen we tegen die tijd op nog meer stemmen

rekenen?

 

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/

Kijk de alle foto’s van de Speeltuin gewoon Buiten op https://www.overloonnieuws.nl/speeltuin-gewoon-buiten

vloggerszijntegastbijspeeltuinGewoonBuiten--10.jpg


«   »