overloon nieuws

Home » Nieuws » Ruud Vermeer (SSS'18): 'Handhaving wordt lastig, maar handdoek is nog niet gegooid'

Ruud Vermeer (SSS'18): 'Handhaving wordt lastig, maar handdoek is nog niet gegooid'

Gepubliceerd op 22 januari 2020 om 17:13

#overloon

OVERLOON | Ruud Vermeer verruilt deze zomer SSS'18 voor NWC Asten. De 50-jarige coach uit Venray wil zijn laatste half jaar van drie seizoenen in Overloon op een mooie manier afsluiten.

"Degradatie ontlopen zal enorm moeilijk worden, maar we hebben zeker nog niet de handdoek gegooid", bezweert Vermeer.Door Martijn Schwillens

Vermeer -eerder coach bij Boekel Sport, Montagnards en Oostrum- maakte al vroeg bekend zijn contract bij SSS'18 niet te verlengen. "Dat had niks met de ranglijst te maken, maar ik vind drie jaar genoeg. Vervolgens maak je voor jezelf een lijstje met mooie clubs binnen een half uur rijden van Venray. Daartoe behoorde ook NWC, met wie ik in het verleden al informeel contact had gehad. Vorig jaar hebben we voor de districtsbeker tegen ze gespeeld en kregen toen een pak slaag. Afgelopen seizoen zijn ze overtuigend kampioen geworden in de derde klasse en er komt voldoende talent door vanuit de jeugd. Hun U19 en U17 zijn actief in de vierde divisie. Een mooie uitdaging dus", lacht hij.

Zwaar seizoen
Een minstens zo grote uitdaging ligt de komende maanden in Overloon. SSS'18 staat laatste in de eerste klasse D. Het gat met nummer twaalf (nacompetitie) Heeze is vijf punten. "We zijn afgelopen seizoen natuurlijk toch wat verrassend gepromoveerd. We wisten op voorhand dat ons een zwaar seizoen stond te wachten. We doen het met eigen jongens, terwijl Koen Verlinden naar Venray vertrok. Hij was voor ons een belangrijke pion", verduidelijkt Vermeer. "Vrijwel alle wedstrijden hebben we prima meegevoetbald, maar lopen we te simpel tegen doelpunten aan of hebben we zelf teveel kansen nodig om een doelpunt te maken. Dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen."

Collectief

lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/voetbal/161556/ruud-vermeer-sss-18-handhaving-wordt-lastig-maar-handdoek-is-nog-niet-gegooid-


«   »