overloon nieuws

Home » Nieuws » Start to Run

Start to Run

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 20:19

Sinds 2003 organiseert A.V. Sporting Boxmeer één- of tweemaal per jaar een beginnerscursus; Start to Run. In 12 weken tijd wordt in een rustige opbouw het hardlopen aangeleerd. De cursus wordt afgesloten met een 5 kilometer diplomaloop. Beginners kunnen zowel in Overloon als in Boxmeer meedoen aan de cursus.

HARDLOPEN VOOR BEGINNERS

Hardlopen kan altijd en overal, waarom zou je dan als beginner nog deelnemen aan een hardloopcursus? Een cursus kan om vele redenen nuttig zijn maar bij AV Sporting Boxmeer vinden we het belangrijk dat je op een gestructureerde manier blessurevrij leert hardlopen. In onze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding. Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk. Andere goede redenen om je aan te melden voor de beginnerscursus zijn:

 • Samen hardlopen is leuker dan alleen trainen
 • Deze cursus is een goede ‘stok achter de deur’ om door te zetten
 • Train in 12 weken het lopen van een afstand van 5 kilometer
 • Cursus wordt gegeven door Atletiekunie gecertificeerde looptrainers
 • De cursus wordt afgesloten met een 5 kilometer diplomaloop
 • Na afloop ontvang je een veiligheidshesje van AV Sporting Boxmeer voor nog vele veilige hardloop kilometers.
 • Er is een beginnerscursus in Boxmeer en in Overloon.

TRAINING BOXMEER

Boxmeer: de trainingen vinden plaats op woensdagavond 19:00 uur. De eerste training start op woensdag 4 maart 2020 op het Sportpark De Brest aan de Graafseweg 36A. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.

Trainingsdata Boxmeer:

 • 4 - 11 - 18 - 25 maart 2020
 • 1 - 8 - 15 - 22 - 29 april 2020
 • 6 - 13 - 20 mei 2020
 • Diplomaloop: 28 mei 2020 

TRAINING OVERLOON

Overloon: de trainingen vinden plaats op zaterdagochtend 09:00 uur. De eerste training start op zaterdag 7 maart 2020 bij Sporthal De Raaijhal aan de Raaijweg 15-17. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.

Trainingsdata Overloon:

 • 7 - 14 - 21 - 28 maart 2020
 • 4 - 11 - 18 - 25 april 2020
 • 2 - 9 - 16 - 23 mei 2020
 • Diplomaloop: 28 mei 2020 

AANMELDEN

Aanmelden: vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk. Geef daarbij ook even aan of de aanmelding voor Boxmeer of Overloon is. De belangstelling voor de beginnerscursus is groot en dus gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding. De cursuskosten bedragen 40 Euro. Voor dit bedrag wordt je voor een periode van 3 maanden lid van A.V. Sporting Boxmeer. Daarmee ben je voor deze periode ook lid van de Atletiekunie en automatisch verzekerd. Als je na de cursus besluit lid te worden van A.V. Sporting Boxmeer zal dit bedrag in mindering gebracht worden op de lidmaatschapskosten. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl

DIPLOMALOOP

De diplomaloop voor beide groepen is op donderdag 28 mei 2020, 19:00 uur in Overloon. De cursus wordt afgesloten met een diplomaloop over 5 kilometer in de bossen van Overloon. We  hebben hiervoor een ronde van 2,3 kilometer uitgezet rondom het Oorlogsmuseum. Het parcours wordt tweemaal gelopen en omdat het startpunt 400 meter voor de finishlijn ligt, is de totale lengte van de loop precies 5 kilometer. De diplomaloop is voor beide beginnersgroepen samen en het is meteen een verenigingsactiviteit. Altijd erg gezellig. Van alle deelnemers wordt de gelopen tijd geregistreerd met onze officiële wedstrijdklok. Het lukt bijna alle beginners om na deze 12 trainingsweken de 5 kilometer aan één stuk hard te lopen. Na afloop van de diplomaloop en onder genot van een drankje krijgen alle beginners hun diploma uitgereikt.

Iedereen kan leren hardlopen!

meer info via de website van avsportingboxmeer www.avsportingboxmeer.nlen op www.facebook.com/pages/Atletiekvereniging-Sporting-Boxmeer 


«   »