Ruim 5-0 nederlaag tegen Geldrop

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 21:32

Het begin van de wedstrijd gaf geen tekens dat SSS’18 zo’n grote nederlaag in Geldrop zou oplopen. SSS’18 begon hoopvol aan de wedstrijd en wist in de eerste 5 minuten enkele goede kansen te creëren, die eigenlijk in een doelpunt hadden moeten eindigen.

Maar Geldrop dacht daar anders over en in de 8e minuut was het Stijn Lanen, die gewoon de bal in het doel kon werken omdat de verdediging totaal niet ingreep. De bal werd van rechts voorgebracht en iedereen stond te slapen en greep niet in: 1-0. Na die beginfase trok Geldrop de wedstrijd meer naar zich toe, maar wist zelf nauwelijks een echte kans te creëren. Af en toe werkte SSS’18 zich onder de druk van de tegenstander uit maar ook zij slaagden er niet in om doelrijpe kansen te scheppen. Het was natuurlijk ook zo dat de weersomstandigheden het nauwelijks toelieten om tot goed aantrekkelijk voetbal te komen. Zo bleef het 1-0 tot aan de rust voor Geldrop en iedereen dacht dat de tweede helft de ploeg van Ruud Vermeer uit een ander vaatje zou gaan tappen. Maar niets was minder waar. In de 53e minuut was het Lars de Haas, die op rechts de diepte ingestuurd werd en hij schoot pardoes op goal en Thomas Massop had het nakijken: 2-0. Het was voor beide keepers geen makkelijke wedstrijd en gelet op de weersomstandigheden had Hugo Beets meer vat op de wedstrijd dan zijn collega Thomas Massop. De Geldropkeeper speelde vooral ver voor zijn doel, waardoor hij ook steeds makkelijker aanspeelbaar was voor zijn verdedigers, die daar gretig gebruik van maakten. In de 58e minuut was het weer raak. Romano ter Linden mocht ook weer op rechts doorbreken en ook hij schoot moeiteloos raak: 3-0. SSS’18 bleef zich inzetten voor een beter resultaat maar de 3-0 stand en het slechte weer waren voor Overloon duidelijke spelbrekers. Tot overmaat van ramp was het in de 70e minuut weer raak en kon Lars de Haas zijn tweede doelpunt meepikken. Er werd bij SSS’18 nog wel gewisseld maar dat werkte niet in het voordeel van SSS’18 en in de 89e minuut bracht Joep van Vroenhoven de eindstand op 5-0. SSS’18 blijft troosteloos op de laatste plaats staan en kan op zoek gaan naar carnavalsplezier om daarna nog een keer alles in het werk te stellen om op zoek naar de aansluiting met ploegen boven zich te gaan.