overloon nieuws

Home » Nieuws » Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 17:16

Sinds maandagochtend 16 maart is het tè stil op de Josefschool. in Overloon Het personeel is (voor zover er geen ziekteverschijnselen of zieke gezinsleden zijn) aanwezig, maar de kinderen moeten thuis blijven. Corona heeft ons in de tang en wij proberen te doen wat we kunnen om verspreiding te voorkomen.

We hebben een heleboel te doen om de ontwikkeling van kinderen zoveel te blijven stimuleren. In een overleg met voldoende afstand, werd besproken wat kan, wat met extra inzet kan en waar we niet voor kiezen.

We kiezen er, na overleg met de andere SKOV-scholen, voor om voor ieder kind een thuiswerktas te vullen. In de tas zit een taakbrief voor de eerste anderhalve week. Voor elk vak dagelijks enkele opdrachten om te herhalen of in te oefenen. Voor lezen, taal en rekenen, voor wereld oriëntatie en  voor creatieve uitingen. En naast de papieren opdrachten (daar kun je ook mee vooruit als het internet het begeeft) zijn er natuurlijk ook opdrachten die digitaal uitgevoerd moeten worden. Zouden alle digitale systemen het dataverkeer aankunnen?

De papieren opdrachten zijn vanochtend (woensdag) in een Plustas door de teamleden bij alle kinderen aan de voordeur gehangen en ook bezorgd bij het AZC. Uit de vele reacties bleek; ze werden goed ontvangen.

Sinds anderhalf jaar werken we met een ouderapp. In die app (Parro) kunnen we in no-time berichtjes naar alle of enkele ouders appen. Werkt prima …  waren het niet dat Parro zwaar overbelast raakte omdat er natuurlijk veel meer scholen mee werken. Maar goed, het meeste is (voor zover ons bekend) toch goed gekomen. Diezelfde app wordt nu ook gebruikt voor uitwisseling van wat kinderen thuis doen. Hebben ze toch nog een beetje het gevoel dat ze “in de klas” zitten.

Naast het aansturen van thuisonderwijs zetten we ons ook in voor noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Die mensen kunnen hun kinderen naar school brengen en die kinderen kunnen na schooltijd indien nodig, gebruik maken van de aansluitende kinderopvang.

Het team van de Josefschool wenst alle kinderen en volwassenen een goede gezondheid en heel veel succes bij het uitvoeren van cruciale en andere belangrijke of minder belangrijke werkzaamheden.

 


«   »