overloon nieuws

Home » Nieuws » helpt elkaar

helpt elkaar

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 12:02

Geachte inwoners van de gemeente Boxmeer.Het zijn uitzonderlijke tijden. De maatregelen rondom het coronavirus hebben grote impact op ons allemaal.Gelukkig zien wij ook allerlei initiatieven in onze gemeente van mensen die graag hun medemens willen helpen.

Ons gemeentebestuur staat midden in de samenleving en wil graag haar rol pakken om dit te faciliteren.Daarom brengen wij graag het volgende onder uw aandacht:

Hebt u hulp nodig? Bel Sociom!

Zorgaanbieders hebben het door de corona-pandemie extra druk. Het lukt niet om overal de ondersteuning te geven die mensen gewend zijn. Kan uw zorgaanbieder niet alle taken uitvoeren, vraag dan aan familie, vrienden of buren om te helpen. Veel mensen werken nu thuis of hebben door de pandemie minder werk. Lukt het niet
om deze problemen in uw eigen omgeving op te lossen? Neem dan contact op met Sociom of de gemeente Boxmeer. Samen met Sociom kijken we dan wat we voor u kunnen doen.
Heeft u een hulpvraag? Bel dan naar ons zorgloket: tel. 0485-585865, of Sociom, tel.0485-700500.

Facebookgroep ‘Boxmeer helpt elkaar’

Onze kracht ligt nog altijd in de aandacht voor elkaar. En dat zien we, door de vele initiatieven van inwoners om anderen te helpen die het moeilijk hebben: Boxmeer helpt elkaar.
Om dit te stimuleren heeft de gemeente Boxmeer een Facebookgroep aangemaakt (Boxmeer helpt elkaar) zodat inwoners elkaar eenvoudiger kunnen vinden en samen kunnen kijken naar manieren om elkaar te helpen. Of het nu gaat om het doen van boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen, of een aanbod om kinderen op te vangen van ouders die hard nodig zijn in een van de cruciale sectoren. Hulpvraag en aanbod worden hier gebundeld.

Ons Thuus

De buurtverbinders en het platform van “Ons Thuus” brengen via hun website vraag en aanbod van hulp bij elkaar. Tot nu was Ons Thuus alleen actief in Boxmeer maar de website wordt op dit moment aangepast zodat er een platform ontstaat voor het totale Land van Cuijk. Kijk daarvoor op www.onsthuus.nl

Wil je kwetsbare mensen helpen? Meld je aan bij Sociom

Voor kwetsbare mensen is het nu beter om thuis te blijven en voor sommige mensen wordt het leven erg stil of lastig te organiseren. Heb je tijd om iemand te helpen, meld je dan aan bij Sociom. Sociom is te bereiken via telefoonnummer 0485-700500, email info@sociom.nl of via de website www.sociom.nl.
Voorbeelden van hulp zijn: boodschappen doen, medicijnen ophalen, hond uitlaten, een dagelijks telefoontje,eten koken.
Het bestuur en de medewerkers van de gemeente Boxmeer, Sociom en zorgaanbieders zetten alle zeilen bij om u te ondersteunen. Helaas zullen we niet alle problemen direct op kunnen lossen, maar door een goede signalering kan wel alles in gang gezet worden om dat op termijn te doen.

Met vriendelijke groet,
De burgemeester,
K.W.T. van Soest

meer informatie vindt u op website van de gemeente Boxmeer www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten


«   »