overloon nieuws

Home » Nieuws » Kerkklokken luiden als "een boodschap van hoop en troost"

Kerkklokken luiden als "een boodschap van hoop en troost"

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 18:18

Ook in de maand mei blijven onze kerkklokken luiden. In maart en april gebeurde dat ook al. Elke woensdag worden deze klokken geluid tussen 19.00 uur en 19.15 uur.

In de maand mei blijven onze kerkklokken luiden. In de maand maart gebeurde dat ook al. Elke woensdag worden deze klokken geluid tussen 19.00 uur en 19.15 uur. Om een boodschap van hoop en troost te geven voor iedereen die te maken heeft met coronavirus.
"Met deze klokken van hoop en troost" kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen, aldus de Raad van Kerken.bron:https://www.theobaldusparochie.nl/ovloon-kerkberichten.html

Geen vieringen in de Theobalduskerk tot en met Pinksteren 31 mei en 1 juni

  • 1. Naar aanleiding van de meest recente overheidsmaatregelen hebben de bisschoppen besloten om af te zien van alle publiekelijk toegankelijke kerkelijke vieringen tot en met Pinksteren. Hieronder vallen dus ook de stille missen op weekdagen, zoals die tot dusver doorgang vonden.

 

  • 2. Voor kerkelijke uitvaarten in deze periode geldt dat er een maximum van 30 aanwezigen wordt gehanteerd en dat er indien er sprake is van een eucharistieviering geen communie wordt uitgereikt. De pastores blijven beschikbaar voor de ziekencommunie en het sacrament van de zieken.

 

  • 3. Misintenties, die al eerder opgegeven zijn, zullen, wanneer er weer weekendvieringen in de Theobalduskerk plaatsvinden, afgelezen worden. Zoveel mogelijk in overleg met de aanvragers.

 

  • 4. De inloopochtend in de pastorie op dinsdagmorgen, evenals de mogelijkheid om op zondagmorgen in de pastorie binnen te lopen, worden gestopt tot en met 1 juni. De kerk zal op dinsdagmorgen eveneens gesloten zijn.

 

    U kunt, indien door u gewenst, contact opnemen via 
info@theobaldusparochie.nl

Eucharistieviering vanuit de parochie Heilige Martinus op zondagmorgen 11.00 uur uitgezonden door Omroep Land van Cuijk TV

In verband met het coronavirus vinden er voorlopig in Overloon geen eucharistievieringen plaats. Met als gevolg dat er vanuit de Theobalduskerk geen vieringen kunnen worden uitgezonden.
Vanuit Omroep Land van Cuijk TV is onlangs een mooi initiatief ontstaan om daar op zaterdag een eucharistieviering op te nemen en om die dan op zondag om 11.00 uur uit te zenden.
Deze eucharistieviering wordt verzorgd door de Parochie H. Martinus te Cuijk.

U kunt deze viering eveneens ontvangen op het hetzelfde kanaal als de uitzendingen vanuit de Theobalduskerk van Overloon. Alleen het tijdstip is anders: 11.00 uur op zondagmorgen. Voor Ziggo abonnees, via kanaal 40;
voor abonnees van KPN/ Telfort/ XS4ALL/ glasvezelproviders, met de witte afstandsbediening, via kanaal 1475,
voor abonnees van Telfort met de zwarte afstandsbediening, Edutel, Fiber.nl, Stipte: via kanaal 2186,
voor abonnees van Trined, via kanaal 521.bron:www.theobaldusparochie.nl/ovloon-kerkberichten


«   »