overloon nieuws

Home » Nieuws » Voorjaarsschoonmaak? Bewaar uw textiel nog even thuis

Voorjaarsschoonmaak? Bewaar uw textiel nog even thuis

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 16:23

We zijn met z’n allen in een crisis beland. Voor Sympany geldt dat er nu letterlijk geen kledingstuk meer de deur uit gaat. Toch kiezen wij er voor om de textielcontainers in ieder geval voor de maand april open te houden.

De druk op onze capaciteit is echter enorm. Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat bij ons in de containers terechtkomt zijn wij normaliter blij, maar eerlijk gezegd; nu even wat minder.

Al het ingezamelde textiel moeten wij opslaan omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel, zal de kwaliteit er helaas niet beter op maken en mogelijk zelfs onbruikbaar. Dat zou enorm zonde zijn!

Daarom willen wij een beroep doen op de inwoners:

  • Bewaar uw kleding voorlopig thuis
  • Leg geen zakken naast een overvolle container
  • Gooi geen textiel bij het huishoudafval

Wij geloven dat we deze periode doorkomen door continu naar de beste en meest duurzame oplossingen te zoeken samen met inwoners en gemeenten. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn waarbij wij het textiel weer goed kunnen verwerken, zullen wij dit meteen melden. Dank voor het begrip.

Wanneer een container vol is, kun je dit telefonisch melden via 030 – 657 00 09.  Of stuur een email naar logistiek@sympany.nl. Geef in je email duidelijk aan om welk adres en plaats/gemeente het gaat, zodat wij zo snel mogelijk de container kunnen legen. Bij voorbaat heel hartelijk dank.bron:https://www.sympany.nl/

Melding doen

een meldingen doen over uw leefomgeving. Onderhoud of schade aan de openbare ruimte, het vermoeden van een drugslab of hennepkwekerij? Ga naar melding leefomgeving. Overlast van geur, geluid, trillingen of stof van bedrijven? Ga naar milieumelding.

Bel voor dringende calamiteiten het storingsnummer (06 - 53735353).

Hier kunt u meldingen doen

Melding leefomgeving gemeenteMelding leefomgeving gemeente


«   »