overloon nieuws

Home » Nieuws » Sirenes (WAS) loeien ook op 6 april

Sirenes (WAS) loeien ook op 6 april

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 12:34

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur. Dat hebben de directeuren van de veiligheidsregio’s vorige week besloten.

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

De sirenes loeien op iedere eerste maandag van de maand, zodat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het loeien van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt meer informatie gegeven.

Sirenes niet gehoord?

Klachten over het niet horen van sirenes kunnen worden gemeld bij Veiligheidsregio Brabant-Noord via communicatie@brwbn.nl.

Sirenes loeien niet op nationale herdenkings- of feestdagen

In mei en juni zullen de sirenes niet loeien omdat de eerste maandag van die maanden op Dodenherdenking en Tweede Pinksterdag valt.

NL-Alert controlebericht

NL-Alert is een ander alarmmiddel van de overheid dat Nederlanders waarschuwt en informeert over een noodsituatie in hun omgeving. Op maandag 8 juni rond 12 uur wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden.

meer info op bron:https://www.vrbn.nl/


«   »