overloon nieuws

Home » Nieuws » Extra alertheid natuurbranden

Extra alertheid natuurbranden

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 17:27

Het is namelijk droog in de natuur en dat betekent dat het risico op natuurbranden hoog is. De brandweer is daarom extra alert op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die gelden, is het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een ommetje maken of de hond uitlaten mag. Gaat u hierbij de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken. 

Waar moet ik op letten als het erg droog is in de natuur? 

  • Wees alert op verdachte situaties en bel 112. Help mee door foto's of filmpjes te maken en onthoud de locatie, persoonskenmerken en bijvoorbeeld een kenteken als je een situatie niet vertrouwt.
  • Denk eraan, dat je niet overal in de natuur goed bereik hebt met je mobiele telefoon.
  • Veroorzaak niet per ongeluk een natuurbrand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Parkeer je auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.

Wat kun je doen als er een natuurbrand is?

  • Wacht hulp niet af. Vlucht zo snel en ver mogelijk weg van de brand, indien mogelijk naar de openbare weg.
  • Loop niet voor de brand uit of in de richting waarin de brand zich verspreidt, maar haaks op de brand. Daarmee is de kans kleiner dat de brand je inhaalt.
  • Help andere mensen en kinderen om op een veilige plek te komen.
  • Bel 112 om de locatie van de brand zo precies mogelijk door te geven.
    Weet je zelf de exacte locatie niet? Geen probleem! Met jouw hulp en toestemming kan de meldkamer zien waar je bent. Daarvoor gebruiken ze de 'locatie' van je smartphone.

meer informatie vind je op bron:https://www.brandweer.nl/brabant-zuidoost


«   »