overloon nieuws

Home » Nieuws » NL-Alert controlebericht

NL-Alert controlebericht

Gepubliceerd op 16 mei 2020 om 16:36

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Maandag 8 juni 2020 is de volgende uitzending.

Wanneer wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden?
De overheid verzendt het NL-Alert controlebericht normaal gesproken op de eerste maandag in juni en december rond 12:00 uur. Juni 2020 is daarop een uitzondering. Vanwege Tweede Pinksterdag op maandag 1 juni zendt de overheid het NL-Alert uit op maandag 8 juni 2020 rond 12:00 uur.

Hoe weet ik dat het om een controlebericht gaat en niet om een noodsituatie?
In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst:

NL-Alert 08-06-2020 12:00: CONTROLEBERICHT. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Waarom heb ik meerdere controleberichten ontvangen?
Het meerdere malen ontvangen van NL-Alert controleberichten kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je de melding van het NL-Alert controlebericht niet goed wegdrukt, dan kan het NL-Alert zich opnieuw aanbieden totdat het ‘gelezen’ wordt. Ook kan op een telefoon met een Android besturingssysteem een herhaalfunctie zijn ingesteld voor algemene berichtgeving, waardoor het NL-Alert opnieuw wordt getoond. Een andere verklaring kan zijn dat jouw mobiele telefoon het NL-Alert kan ontvangen op twee kanalen. NL-Alert wordt namelijk uitgezonden via twee verschillende kanalen: het ene kanaal is voor oude mobiele telefoons en het andere kanaal voor moderne telefoons. Sommige mobiele telefoons gebruiken beide kanalen waardoor die telefoons het NL-Alert dubbel ontvangen.

Ik heb mijn mobiel wel ingesteld maar geen NL-Alert controlebericht ontvangen. Hoe kan dat? meer informatie vind je op https://crisis.nl/nl-alert/nl-alert-controlebericht/


«   »