overloon nieuws

Home » Nieuws » bezoekers zien kameeltje geboren worden in ZooParc Overloon

bezoekers zien kameeltje geboren worden in ZooParc Overloon

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 15:27

Overloon, 29 mei 2020 – Bezoekers van ZooParc werden in de openingsweek getrakteerd op een bijzondere gebeurtenis: de geboorte van een kameeltje. Het diertje kwam ter wereld terwijl bezoekers van de dierentuin in Overloon stonden stonden te kijken. Het gaat goed moet het veulentje: moeder Mosi zorgt goed voor haar pasgeboren zoontje. 

"Het kameeltje werd midden op de dag, in het buitenverblijf geboren. Bezoekers waren dus echt getuige. Dat is uniek en heel bijzonder om mee te mogen maken", vertelt Roel Huibers, general manager van ZooParc.

Op eigen benen

Het kleintje is geboren na een draagtijd van ongeveer dertien maanden. Een kamelenveulen kan al na een aantal uur op eigen benen staan en na een paar dagen gaat het jonge dier al op pad met de moeder.Kamelen komen in de natuur voor in Centraal-Azië, in Mongolië en ten noorden van de Himalaya, maar ze leven vooral in de Gobi-woestijn. Het is een van de grootste zoogdieren die in de woestijn kan overleven. Door het steeds kleiner wordende leefgebied en de jacht is de kameel een bedreigde diersoort geworden.   

Beelden ZooParc Overloon

Bijzonder: bezoekers zien kameeltje geboren worden in ZooParc Overloon

Bijzonder: bezoekers zien kameeltje geboren worden in ZooParc Overloon https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/451764_bijzonder-bezoekers-zien-kameeltje-geboren-worden-in-zooparc-overloon

Posted by Overloon nieuws on Friday, May 29, 2020

«   »