overloon nieuws

Home » Nieuws » Nieuwe trainer staat nu al op het veld bij SSS’18

Nieuwe trainer staat nu al op het veld bij SSS’18

Gepubliceerd op 10 juni 2020 om 19:44

OVERLOON - Voor SSS’18 is de voorbereiding op het seizoen al begonnen. Met een nieuwe trainer, een oude spits en een kersverse aanwinst.

door Dominique Pichel 10-06-20,Zo’n veertig spelers, opgedeeld in twee trainingssessies van een uur. De oudjes eerst, de jonkies daarna. Voor elke groep dezelfde drie oefeningen. Een circuittraining dus, als creatieve oplossing voor de 1,5 metermaatregel. Zo draait bij SSS’18 op deze trainingsdag iedereen door, op de trainers na. Die blijven twee uur lang staan. Voor Michel Kuijpers wel zo fijn. De nieuwe coach van de voetbalclub uit Overloon ziet zo al zijn jongens voorbij komen.

Voorstellen

Al vind ik het lastig dat ik mezelf niet echt heb kunnen voorstellen”, zegt Kuijpers, terwijl verderop de jonkies warmlopen onder leiding van looptrainer Hans de Caluwé. Een presentatie had hij voor ogen, bij zijn entree bij de eersteklasser. Zijn powerpoint in de kantine volgt door de coronaperikelen nu pas na het eerste trainingsblok, in plaats van ervoor. ,,Laten we het maar erop houden dat het fijn is om te beginnen en leuk om de jongens te leren kennen”, vervolgt de 45-jarige Hapsenaar met een lach.Kuijpers stond in mei nog drie keer op het veld bij Hapse Boys, zijn vorige club. De spelers van SSS zaten tot aan vorige week thuis, sinds halverwege maart al, toen het coronavirus het amateurvoetbal stillegde. ,,De eerste paar weken thuis bevielen me goed, maar daarna vroeg ik me echt af of het wel goed was om te stoppen”, biecht Bas Joosten op. Die prikkeling heeft ervoor gezorgd dat de 34-jarige goalgetter zijn afscheid met een jaar uitstelt, tot na volgend seizoen. ,,Ik ben vaak gaan rennen en fietsen, de bossen ingegaan. Maar ik heb ook ervaren hoezeer ik de sociale contacten bij SSS mis. Voetbal is toch een groot onderdeel van mijn leven.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/nieuwe-trainer-staat-nu-al-op-het-veld-bij-sss-18~abb2f28c/


«   »